cihatimin

Çalışkan
PC'de web tarayıcısı Opera'da idle ve incremental türü oyunlar ve quepland gibi oyunlar oynarken o sekmeden farklı bir sekmeye geçince diğer sekmedeki oyun donuyor. Bunun önüne nasıl geçilebilir? Windows 10 kullanıyorum. Eğer 10'da bir yolu yoksa 11'e de geçerim.

İlk önce pil tasarrufunu kapat düzelmezse, opera://flags gir. Arama kısmına throttle yaz. Karşına "Throttle expensive background timers" diye bişy çıkcak. Kapat. Sonra yine aramaya "Calculate window occlusion on Windows" yaz. Onu da kapat varsa. Sonra Opera'yı yeniden başlat.

İlk önce pil tasarrufunu kapat düzelmezse, opera://flags gir. Arama kısmına throttle yaz. Karşına "Throttle expensive background timers" diye bişy çıkcak. Kapat. Sonra yine aramaya "Calculate window occlusion on Windows" yaz. Onu da kapat varsa. Sonra Opera'yı yeniden başlat.
ikisi de yok reis

Sadece occlusion yaz. Olmaması imkansız.

Maalesef oda yok Türkçe kullanıyorum ama oradaki tüm her şey de İngilizce de yazıyor dediklerini tek tek te parça parça da yazdım ama yok.

bu işlevi olan farklı bir tarayıcı varsa onuda kullanabilirim operayı sekme adaları vs yüzünden kullanıyorum çok sekme kullandığım için ama oyun için farklı bir tarayıcıda kullanabilirim

Garip. Pil tasarrufunu kapattınız mi?
Maalesef oda yok Türkçe kullanıyorum ama oradaki tüm her şey de İngilizce de yazıyor dediklerini tek tek te parça parça da yazdım ama yok.

bu işlevi olan farklı bir tarayıcı varsa onuda kullanabilirim operayı sekme adaları vs yüzünden kullanıyorum çok sekme kullandığım için ama oyun için farklı bir tarayıcıda kullanabilirim

Selam, "hafızadan tasarruf etmek için etkin olmayan sekmeleri uyku moduna al" ayarı açık mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-01-21 203629.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-21 203629.webp
    190,5 KB · Görüntüleme: 26