Aslında UE4 döneminden beri böyle. UE5 ile bunları çözeceklerdi, daha fazla görsel iyileştirme ve sorun getirdiler. AAA firmalar da işçi sayısı azalsın diye UE5 geçince oyuncuların da gözüne battı. Bunu gören indie geliştiriciler de bu firmalarda çalışırım diye düşünüp Unity bilerken UE öğrenmeye çalışıyorlar. Yeni öğrenene lafım yok da, büyük firmalar alır diye UE öğrenmek hiçbir şeyden anlamadıklarını gösteriyor. Kapitalizm 101 ana hedefi kâr artırmaktır, kâr en ideal işçi çıkararak artırırsın. UE ve yapay zekanın sağladığı kolaylıklar zaten bir işi 5 kişi yapacaksa 2 kişiye düşürüyor.
Ama bu firmaların motordan ağızları daha çok yanacak. Bakalım kendi motorlarına ne zaman dönecekler. Şahsen çoğunun böyle bir geri adım atacağına inanıyorum. Küçük geliştiriciler de boylarından büyük oyun yapmayı bırakıp, yapacakları oyuna göre Unity, Godot veya Wicked Engine gibi seçenekleri tercih etmeyi öğrenirler umarım diye bitireyim. Çünkü UE ile yapılan indie oyunlarda artık devasa yunan testisli heykel görmekten sıkıldım.