Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Bugün elime 2.300 TL para geçti. Bir kısmını normal yemek ve market alışverişi ile harcadıktan sonra tesadüfen Akakçe'ye bakayım dedim.

Akakçe'de harici disk kutularına bakarken Orico TCM2-C3-BK-BP USB 3.1 Gen 2 M.2 NVMe SSD kutusunun Amazon.com.tr'de doğrudan Amazon Türkiye tarafından 1.166 TL'ye satıldığını gördüm. Tam da banka hesabımda 1.201 TL para vardı. Hemen ürünü 75 TL de kupon kullanarak 1.091 TL'ye satın aldım.

Amazon.com.tr üzerindeki son stoğu aldığım için şu anda sadece MaxiTekno ve Teknostore satıcıları satıyor. Link:

Fakat ben Amazon.com.tr satıcısından aldım:
1749907416537.webp

Kutuyu almamın nedeni hazır elime para geçmişken elimde bulunmasını istememdi. İleride elime bir adet M.2 NVMe SSD geçerse o SSD'yi bu kutuya takıp performanslı bir şekilde USB 3.1 Gen 2 üzerinden kullanmak istiyorum.

Bu ürün nasıldır? Daha iyi bir alternatifi Türkiye stokları içerisinde (yurt dışı değil) var mıdır?

Satıcılarını ilk defa duyuyorum, güvenmediğim için almadım zaten. Ugreen'in SSD kutularını satan adam akıllı satıcı yok. Yoksa Ugreen'in kutusu Amazon, Teknostore veya MaxiTekno tarafından satılsa alırdım.

Kaldı ki bu kutu NVMe desteği de sunmuyor, aldığım Orico ise NVMe SSD'leri destekliyor.

Satıcılarını ilk defa duyuyorum, güvenmediğim için almadım zaten. Ugreen'in SSD kutularını satan adam akıllı satıcı yok. Yoksa Ugreen'in kutusu Amazon, Teknostore veya MaxiTekno tarafından satılsa alırdım.

Kaldı ki bu kutu NVMe desteği de sunmuyor, aldığım Orico ise NVMe SSD'leri destekliyor.

Alüminyum olması avantaj, daha mantıklı gibi duruyor bu.

Evet ama Dark'ın Çin'den gelen ürünlere marka basan Teknobiyotik'in çatı firması Akortek'e ait bir marka olmasından dolayı pek yaklaşmak istemedim.

Ayrıca Akortek hiçbir şekilde üründe kullanılan köprü çipini paylaşmamış. Orico'da ise köprü çipi hakkında bilgi var (JMicron JMS583).

Neyse artık, iade veya iptal ile uğraşmayacağım. Ürün geldiğinde bir M.2 NVMe SSD elime geçerse test edeceğim ve sonra gerektiğinde takıp kullanacağım.

Güncelleme: Harici SSD kutusu almaktan tamamen vazgeçtim ve siparişimi iptal ettim. Amazon iptal talebimi kabul etti. Parası (1091 TL) yarına kadar gelirse yarın parayı farklı şekilde değerlendireceğim.

Son düzenleme: