14381

Uzman
Mutfakta orta, başlangıç seviyesi birisi için. Bütçe 1700 lira. Pirge, zwilling markalara bakıyorum. El boyutu 15 cm güvenli ve paslanmaz çelik (kaliteli) ürün arıyorum.

15 14 cm bıçaklar daha iyi olur diye düşünüyorum, tecrübeli arkadaşlar ne der acaba?

Ilk sef bicagimi Pirge almistim, 2 sene kadar kullandim fakat garip bir sekilde nokta nokta paslanmaya basladi ve cok cabuk koreldi. Sonrasinda arkadasimdan deneyerek Zaika aldim. Butcenizin biraz ustunde ve el boyutunuza gore mi bilmiyorum fakat Gyutou ve egri santoku ikili set almistim. 1 sene kadardir kullaniyorum. Cok memnunum. Fakat soyle bir durum oldu sadece, arkadasima Gyutou, bana da egri santokunun ucu digerine gore biraz daha kapali geldi. Onun haricinde ele oturmasi, sap hissiyati vs. cok memnunum. Tekli alirsaniz Gyutou genel kesim icin uygun olani ve butcenize de uygun.

Ilk sef bicagimi pirge almistim, 2 sene kadar kullandim fakat garip bir sekilde nokta nokta paslanmaya basladi ve cok cabuk koreldi. Sonrasinda arkadasimdan deneyerek zaika aldim. Butcenizin biraz ustunde ve el boyutunuza gore mi bilmiyorum fakat gyutou ve egri santoku ikili set almistim. 1 sene kadardir kullanıyorum. Cok memnunum. Fakat soyle bir durum oldu sadece, arkadasima gyutou, bana da egri santokunun ucu digerine gore biraz daha kapali geldi. Onun haricinde ele oturmasi, sap hissiyati vs. cok memnunum. Tekli alirsaniz gyutou genel kesim icin uygun olani ve butcenize de uygun.

Link atabilme şansınız var mı üstadım? 14 15 cm nasıl şef bıçağı olarak?

Link atabilme şansınız var mı üstadım? 14 15 cm nasıl şef bıçağı olarak?
Ben asagidaki linkten almistim.

cm olarak herhangi bir bilgim yok mazur gorun, ben de cok ust duzey bilgiye sahip degilim. Fakat isaret parmagimi asagida isaretledigim yere yerlestirince sap kismi uzun bile kaliyor olabilir benim icin. Bunun sap uzunlugu 12cm diye yaziyor. Bana kalirsa 14-15cm benim icin uzun gelirmis acikcasi.

1752760344571.webp