5707

Başarılı
Makaleler
4
AM5 soket anakartlı Ryzen 7 RX 9070 bir PC'nin maliyeti nedir? 9060 iyi mi? Bu yaz fiyatlar düşer mi, stoklar gelebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
AM5 soket anakartlı Ryzen 7 RX 9070 bir PC'nin maliyeti nedir? 9060 iyi mi? Bu yaz fiyatlar düşer mi, stoklar gelebilir mi?

Memlekette neyin fiyatı düşmüs bu enflasyon ortamında?
Dünyada petrol 115 USD'den 70 USD civarına geldi, bizde 20 bandından 45'lere geldi😁
Düsse bile yine düsmez. Kar hırsı pik yapmış esnaf zihniyeti varken.
Aklıma eski konular geldi “ dolar kuru arttı, bu zamanda PC alınır mı?” 😬

Ryzen 5 7500F-7600 hazır sistemler ~45k civarında.

Memlekette neyin fiyatı düşmüs bu enflasyon ortamında?
Dünyada petrol 115 USD'den 70 USD civarına geldi, bizde 20 bandından 45'lere geldi😁
Düsse bile yine düsmez. Kar hırsı pik yapmış esnaf zihniyeti varken.
Aklıma eski konular geldi “ dolar kuru arttı, bu zamanda PC alınır mı?” 😬

Hocam bu durum bambaşka bir durum. İlk fiyatları hatırlamıyorsunuz galiba. Tabii ki düşecek.

Her şey çok pahalı hocam. 9060'lar da bence pahalıya çıktı. En ucuzu 18K Pulse modeli 16 GB olanın. Ben 5-6 ay önce 16K'ya 7700XT satın almıştım. 20K'ya da 7800XT'ler satılıyordu. FSR4 harici bir artısı ve farkı olduğunu düşünmüyorum 9060 ve XT modelinin. FSR4 eski nesillere gelmeyecek dediler ama belki bu kararlarından dönebilirler. NVIDIA her türlü AMD'den daha iyi bir firma ekran kartı konusunda. AMD'yi AMD yapan kullanıcı dostu olmasıydı. Yani 15-16'ya 7700 XT bulabiliyorsanız onu da öneririm. Pulse 9060XT malzeme kalitesi en kötü kart. Düzgün bir 9060 XT 16 GB da ortalama 18-20 arasına satılıyor. Enflasyon var eyvallah ama yine de fiyatlar bana pahalı geldi. O paraları ona vereceğime gider 21-22K'ya 5060 TI 16 GB alırım. Hem kafam daha rahat olur, DLSS MFG falan kullanırım. Lakin 9060 XT 16 GB 15-16 bandında olsaydı koşun alın derdim.

@14330, fiyatlar bu kadar fazlayken laptoplar TR için daha iyi değil mi?

Hiç laptop kullanmadım hocam, o yüzden yorum yapmam pek doğru olmaz.

O karardan dönme gibi bir şey yok çünkü FSR 4 donanım ile yapılıyor artık. Yani gereken çipler sadece 9000 serisinde var.

Bilmiyordum hocam, sağ olun. Kötüymüş o zaman. Yarın atıyorum yeni bir nesil geldiğinde; bu sefer de bu özelliği getirdik, eski 9000 serisine koymadık deme ihtimallerini doğuruyorlar. Bu da firma güvenilirliğini bence azaltıyor. AMD ekran kartında olur da bir gün NVIDIA'yı sollarsa vay halimize.

Yarın atıyorum yeni bir nesil geldiğinde; bu sefer de bu özelliği getirdik, eski 9000 serisine koymadık deme ihtimallerini doğuruyorlar. Bu da firma güvenilirliğini bence azaltıyor. AMD ekran kartında olur da bir gün NVIDIA'yı sollarsa vay halimize.
Bu dediğinizi NVIDIA'nın kendisi yıllar önce yaptı ve hala yapıyor zaten?

Bu dediğinizi NVIDIA'nın kendisi yıllar önce yaptı ve hala yapıyor zaten?

DLSS'in iki nesil önceki kartlarla bile çalışıyor olması yeterli aslında. Yeni bir teknolojiye geçmek ayrı, yeni bir teknolojideki ürüne devamı olan bir özelliği getirmemek ayrı. FSR sadece AMD kartlarla bile değil, diğer firmalarla çalışabilen bir teknoloji sonuçta. Ben 7700XT kullanıyorum ve saf güç olarak neredeyse hiç farkı olmayan 9060XT'ye daha iyi RT açabilecek FSR4'ü benim gibi bir önceki nesile sahip olan insanları hiçe saymak aslında. FG, MFG farkı diyebilirsin NVIDIA'da ama yine de eşit şeyler olduğunu düşünmüyorum. FG, AFMF bile kullanmıyorum. Ama tabii ki de kullanan vardır bu da onlar için de mağduriyet oluşturabilir, doğru.