Kitapsız değil, özel ders olmadan da her şeyi
YouTube'da yapabilir. Özel ders anlatan hocalardan onlarca kat daha kaliteli tonla hoca var YouTube üzerinde. Tonla program yapıyorlar. Ben sıfır matematik netinden birkaç ay içinde 30 soru üzerinden 27-28'in altına düşmemeyi başardım. Bunu yaparken ne bir dershane, ne bir özel hoca, ne de herhangi birinin yardımını aldım. Sadece YouTube'dan video izledim.

Sen becerememişsin.
YouTube'a bakarak bir yere gelemezsin; hazıra konmak gibi düşün.

Ayrıca tonla -sözde- hoca var YouTube'da, hangi birini izleyeceksin?

YouTube bakarak bir yere gelemezsin; hazıra konmak gibi düşün.
Ben diyorum, ben, bak ben sıfır netten 30 soru üzerinden 27'nin altına düşmüyorum. bölme işleminin temel kurallarını bile bilmiyordum. Az biraz çarpma, toplama ve çıkarma yapabiliyorsan benim o zamanki halimle aynı seviyedesindir.
Ayrıca tonla -sözde- hoca var YouTube'da, hangi birini izleyeceksin
Anlatım tarzı hoşuna gideni, seviyene uygun olanı, aranızdaki enerjinin uyuştuğu kişi her kimse onu seçeceksin. Siz herhalde şöyle sanıyorsunuz: Bir hoca anlatıyor, bir daha anlatmıyor. Bir hoca anlatıyor, sadece orta seviyeyi anlatıyor. Bir hoca hem sıfıra da anlatıyor, kolaya da anlatıyor, ortaya da anlatıyor, en zora da anlatıyor.

Ben diyorum, ben, bak ben sıfır netten 30 soru üzerinden 27'nin altına düşmüyorum. bölme işleminin temel kurallarını bile bilmiyordum. Az biraz çarpma, toplama ve çıkarma yapabiliyorsan benim o zamanki halimle aynı seviyedesindir.

Anlatım tarzı hoşuna gideni, seviyene uygun olanı, aranızdaki enerjinin uyuştuğu kişi her kimse onu seçeceksin. Siz herhalde şöyle sanıyorsunuz: Bir hoca anlatıyor, bir daha anlatmıyor. Bir hoca anlatıyor, sadece orta seviyeyi anlatıyor. Bir hoca hem sıfıra da anlatıyor, kolaya da anlatıyor, ortaya da anlatıyor, en zora da anlatıyor.
Ne alaka? Harbi ne alaka? Hem diyorsunuz temelim yok hem de para veremem, YouTube'da izlemem zaten demeniz...
E nasıl olacak o zaman onu yapmam bunu yapmam derseniz?
Daha önce izlemedim mi sanıyorsunuz? Ben bilmiyor muyum YouTube'u açmayı, hocaları dinlemeyi? Hemen destek olmak yerine köstek oluyorsunuz.
Benim hedefim temelden başlamak; üniversite bitirmek değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temelden başlanmak isteniyorsa bu videolar güzel olur.

Olay bilginin nereden öğrenildiği olmamalı aslında. Başlangıçta insan bir şey bilmediği için korkup endişeleniyor, bunu kırmak için kimisi özel hoca tutup onla çalışıyor kimisi de YT videoları ile işi hallediyor. Bizim yöneylem hocasının derste anlattığı şeyler o an kafamıza girmiyor ve daha sonrasında bizim hocanın o dersi anlattığı YT videosunu açıp hallediyoruz mesela.

Kişi ne öğrenmek, ne seviyeye gelmek istediğini iyi belirlemeli. Bu konudaki çatışmalar empati düzeyinin kişiler arasındaki farklılıklarından kaynaklanıyor bir tık.

Temelden başlanmak isteniyorsa bu videolar güzel olur.

Olay bilginin nereden öğrenildiği olmamalı aslında. Başlangıçta insan bir şey bilmediği için korkup endişeleniyor, bunu kırmak için kimisi özel hoca tutup onunla çalışıyor kimisi de YT videoları ile işi hallediyor. Bizim yöneylem hocasının derste anlattığı şeyler o an kafamıza girmiyor ve daha sonrasında bizim hocanın o dersi anlattığı YT videosunu açıp hallediyoruz mesela.

Kişi ne öğrenmek, ne seviyeye gelmek istediğini iyi belirlemeli. Bu konudaki çatışmalar empati düzeyinin kişiler arasındaki farklılıklarından kaynaklanıyor bir tık.

Cevabın için teşekkür ederim kardeşim.
Ben AÖL okuyorum, AÖL ders kitapçıları evimde mevcut. Ama ortaokul derslerini bile bilmezken nasıl Lise okuyayım?
Benim temelim zayıf.
Matematik için en doğru seçeneği Antrenmanlarla Matematik olarak görüyorum mesela.
Bu konuda yardıma ihtiyaç duymak istedim.

Hani bazı konuları konuşmak için o konunun temeli beyninde olması gerekir ya, işte benim derdim bu; beynimde o konunun temeli yok.

Vay arkadaş elemanlar konuyu kirletmekten başka hiçbir yardımda bulunmamışlar...

Son düzenleme:
Öncellikle azminizden dolayı sizi tebrik ederim. Negatif yorumlara pek aldırmamanız gerektiğinizi düşünüyorum arkadaşlar belli ki bilgileri olmayan konularda fikir beyan etmiş. Matematik haricinde olan derslerde pek temel gerekmiyor, sadece konu sıralamasına dikkat edin yeter. Matematik olarak da Bıyıklı Matematik'in sıfırdan temel atma kampı var onu tavsiye ederim; bu devirde antrenmanlarla matematik çok ilkel kalıyor. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.