BirForumcuKişi

Üstün
Şimdi ehliyet alacağım vitesli mi alamlıyorum otomatik mi? Bisiklet sürmeyi biliyorum ama hiç trafik tecrübem yok vitesli cok zor gelir mi yoksa vitesliyi direkt kursta öğrenebilir miyim?

Ben vitesli aldım Şubat ayında. İlk defa kursta araç kullanmayı öğrendim. Çok panik yapmıyorsanız 1 haftada alışırsınız. Sonrası sizin pratiğinize kalmış. İstanbul'da yaşıyorsan otomatik al bence. O trafikte vitesli kullanılmaz.

Ben vitesli aldım şubat ayında. İlk defa kursta araç kullanmayı öğrendim. Çok panik yapmıyorsanız 1 haftada alışırsınız. Sonrası sizin pratiğinize kalmış. İstanbul'da yaşıyorsan otomatik al bence. O trafikte vitesli kullanılmaz.

Zaten ilk motorum otomatik olacak ama vitesl alınca ileride ehliyet derdi yok işte.

Şimdi ehliyet alacağım vitesli mi alamlıyorum otomatik mi? Bisiklet sürmeyi biliyorum ama hiç trafik tecrübem yok vitesli cok zor gelir mi yoksa vitesliyi direkt kursta öğrenebilir miyim?
Manuel Ehliyet almak daha mantıklı en azından manuel otomatiği kulanabiliyor fakat otomatik sınıf ehliyet manueli kullanamıyor zaten kimse anasanın karnında öğrenmiyor zaten 1 haftaya çözersin zaten ehliyet aldıktan sonra aday sürücü oluyorsun 2 sene boyunca 75 ceza puanın oluyor

Manuel ehliyet almak daha mantıklı en azından manuel otomatiği kulanabiliyor fakat otomatik sınıf ehliyet manueli kullanamıyor zaten kimse anasanın karnında öğrenmiyor zaten 1 haftaya çözersin zaten ehliyet aldıktan sonra aday sürücü oluyorsun 2 sene boyunca 75 ceza puanın oluyor.

Mantıken öylede ama vitesliyi öğrenemzsem kalırım diye korkuyorum.

Mantıken öylede ama vitesliyi öğrenemzsem kalırım diye korkuyorum.
Bende yazıldım bi ay önce yazılı sınava girecem işte ama araç kullanma tecrübem var çevremden araç kullanmayı bilipte kalanlarıda gördüm hiç araba kullanmayıp kursta öğrenip geçenleride panik yapmaya gerek yok

Ben skuter aldım motoru hiç bilmiyordum, ondan dolayı otomatik ehliyete yazıldım, teorik sınavı 2 gün önce geçtim direksiyonu bekliyorum. Ben kendime güvenemediğim için vitesli ehliyete yazılmadım çünkü daha önce hiç kullanmadım ve pratik yapmak lazım özellikle kurstan sonra, eğer bir arkadaşının veya senin diretk vitesli motorun varsa al. Ama skuter kullancaksan ve elinde vitesli motor kullanma imkanın yoksa otomatiğe yazıl. Vitesliyi kursta öğrenemezsin evde kendin motorla pratik yapman lazım. Vitesli almış olsam bende vitesliye yazılırdım ama gereği yok boşa aksiyon yaşamanın. Kursa o kadar para veriyoruz kanka kendine güveniyorsan pratik yapabilirim diyorsan birinin motoruyla vitesli al ama yoksa kesinlikle otomatik al parana yazık olmamış olur en azından