Konu Başlıkları Gizle
Selam dostlar,
Bu sefer farklı bir konu ile karşınızdayım. Doğru bilinen yanlışları düzelteceğiz, güzel konulara parmak basacağız. Yine hafif bir konu oluşturacağım. Basit ve etkili olmasını istiyorum. Gençlerin sıkılmasını istemem şahsen okurken. Özellikle heves bu konuda çok önemli. Bu bir tutku aslında, öyle de değerlendirilebilir.
Bu sefer farklı bir konu ile karşınızdayım. Doğru bilinen yanlışları düzelteceğiz, güzel konulara parmak basacağız. Yine hafif bir konu oluşturacağım. Basit ve etkili olmasını istiyorum. Gençlerin sıkılmasını istemem şahsen okurken. Özellikle heves bu konuda çok önemli. Bu bir tutku aslında, öyle de değerlendirilebilir.
YouTube incelemeleri
YouTube incelemeleriSadece video izleyerek kendinizi geliştirmeniz çok mümkün değil. Şimdi teknoloji gelişti artık. İnsanlar bol bol yayıncıları takip ediyor. Lakin onların sponsorluk anlaşmaları olduğunu da unutmamak lazım. Yani araç incelemelerinde negatif yönleri ile ilgili birçok yorumlar görüyorum. Özellikle birçoğu silmiyor yorumlarını. İnsanlar bunları neden anlatmadınız gibi yorumlar yapabiliyor, artık bilinç seviyesi eskisi gibi değil. Bunlar önemli ama sizi %100 başarıya ulaştırır mı, ben pek zannetmiyorum. Deneyim ve bilgi sadece video ile mümkün değildir.
Otomobil Dergileri
Otomobil DergileriEskiden öyle YouTube falan pek yoktu. Özellikle dergiler çok kritik bir konuydu. Onno çok meşhurdur bu konuda. Bu dergiler teknolojinin gelişmesi ile birlikte geri planda kalsalar bile, hala tam anlamıyla ölmediler. Bunları okuyarak kendinize bir şey katabilirsiniz hala. Fiyatlarını aşırı pahalı bulmuyorum. Araba tutkunuz için birçok farklı kaynaktan bilgi alabilirsiniz. Bunları sizin yararınıza olacaktır. Hala üretiliyorlar onun altını çizmek lazım.
Yapay Zeka
Yapay ZekaBen yapay zeka kullanmıyorum. Özellikle gençler arasında popüler olsa bile, beyin tembelliğine neden olduğu bilinen bir gerçek. Sevmiyor oluşum da buna etken. Ama bu yararsız olduğu anlamına gelmez. Tabii ki faydalanabilirsiniz ama bunlara da %100 güvenmeyin. Ben çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki bulamadığınız bir şeyi araştırabilirsiniz ama kesinlikle en net odağınız olmasın. Saçmaladığını çoğu zaman görüyoruz yorumlarda. Bu forumda da konuları açılıyor. En iyi yapay zeka yazılımları bile kendini kaybediyor bazen.
Araştırma Evresi
Araştırma EvresiGoogle ile araştırma yapılabilir ama o da kesin çözüm değildir. Bazen işin mutfağına girmeniz gerekiyor. Bizzat bu işi yapmanız gerekebilir tutkunuzu ileriye taşımak için. O konuya ekstra değineceğim. Yabancı kaynaklar da önemli olabilir bazen. Bunların hepsi bir deneyimdir. Hepsini totalde üst üste koyacağız. Çok fazla marka ve model var, o yüzden kafanız ilk etapta bulanabilir. Pes etmeyin bu konuda.
Mutfak Kısımları
Mutfak KısımlarıEn sevdiğim yerlerden bir tanesine geldik. Meşhur dörtlü diyorum ben bu konuya. Sanayi, yetkili servis, zaman, otomobil ile alakalı meslek. Bu kısım araba bilginizi üst düzeye çıkaracaktır. Popüler kültüre yenilmenizi önermiyorum. Yukarıda bununla ilgili detaylar verdim. Çok fazla marka, model, motor, şanzıman, donanım, teknoloji vs. var. Bunları bir anda öğrenmeniz mümkün değil. Bunu zamana yaymalısınız. Sanayi bölgesine yolu düşenler, birçok şeyi daha net kavrar. Çok iyi ustalar var hala. Kötü deneyimler de size çok şey katar. Yetkili servis de aynı zamanda bu mutfağın parçasıdır. Oradan da çok şey öğrenirsiniz. Bazen oraya da girmek gerekiyor. İdari işler, araç kiralama, filo yönetimi, mühendislik gibi daha birçok meslek sayılabilir. Yani öğrenmek için çok fazla seçeneğiniz var.
Son Dokunuşlar
Son DokunuşlarBuraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Bunların hepsini üst üste koyduğumuzda, araba tecrübeleriniz üst düzey seviyeye gelecektir. Bu süreçte ego ve kibirden uzak kalmanızı öneririm. Bunlar size fayda sağlamaz. Odak nokta ben kendimi daha fazla nasıl geliştirebilirim üzerine olmalı. Ama bu sadece dergi okuyarak, video izleyerek, popüler kültür öğelerini takip ederek, genel ortalamayı baz alarak, yapay zeka kullanarak, internet ile araştırma yöntemi ile olmaz. Hepsini bir potada eritirseniz, bu konuda çok deneyimli olacaksınız. Bu konuda sizin tutkulu ve istekli olmanız şekillendirecek bazı şeyleri. Benim kendi seviyeme ulaşmam 22 senemi aldı neredeyse. Çok şeyler gördüm ve geçirdim bu süreçte. Yorumlarda buluşalım. İyi hafta sonları diliyorum herkese.
Son düzenleme: