Oxelo MF500 kaskın yanlardan kafayı sıkması normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 519
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 174

519

Başarılı
İlk 1.000!
Makaleler
10
Oxelo MF500 kask aldım fakat kafama takınca yan kısımlardan sıkıyor. İade edip bir üst bedenini alayım mı bilemedim. Kimi zamanla açılır diyor kimi kafa yapısına bağlı iade edilmesi gerekiyor diyor. Decathlon destek de doğal olarak yardımcı olamıyor. Doğru düzgün tavsiye verebilecek kişi yok mu?

Kask niye açılsın dostum? Tişört değil ki bu. Zamanla alışırsın, kafa yapın az çok uyum sağlar, benim kaskımda başta sıkıyordu, sonra alışınca o hissiyat baya azaldı. Bu olayda ne kadar sıktığı önemli, ciddi bir baskı varsa hiç bekleme, ona alışamazsın, ama hafif sıkıyorsa zamanla köpük baskılar, kafan alışır rahatlarsın.

Oxelo MF500 kask aldım fakat kafama takınca yan kısımlardan sıkıyor. İade edip bir üst bedenini alayım mı bilemedim. Kimi zamanla açılır diyor kimi kafa yapısına bağlı iade edilmesi gerekiyor diyor. Decathlon destek de doğal olarak yardımcı olamıyor. Doğru düzgün tavsiye verebilecek kişi yok mu?

Kafa çevreniz ne kadar? Ayrıca kask açılma yapmaz ayakkabı mı bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kask niye açılsın dostum? Tişört değil ki bu. Zamanla alışırsın, kafa yapın az çok uyum sağlar, benim kaskımda başta sıkıyordu, sonra alışınca o hissiyat baya azaldı. Bu olayda ne kadar sıktığı önemli, ciddi bir baskı varsa hiç bekleme, ona alışamazsın, ama hafif sıkıyorsa zamanla köpük baskılar, kafan alışır rahatlarsın.

İç yapısı süngerlerden oluştuğu için zamanla süngerler yumuşuyor diye yorum okumuştum. Kaskın açılmasından kastım tam olarak buydu.

Çok fazla baş ağrıtacak derecede sıkmıyor ama kafamı fazla kavrıyor gibi. Nasıl anlatsam bilmiyorum.

Ölçemedim ki emin olamama sebebim de bu. Evde mezura yok, metreyle de -ne kadar doğru ölçüm bilmiyorum- ölçünce yaklaşık 58-59 santim çıkıyor.

Ayrıca kask açılma yapmaz ayakkabı mı bu?

Ayakkabıya benzer. Kaskın iç yapısı tamamen plastikten oluşmuyor, süngerler de mevcut. Zamanla sünger yapı yumuşayacak ki bu da kaskın ilk alındığı halinden farklı olacağı anlamına geliyor.

Son düzenleme:
Çok fazla baş ağrıtacak derecede sıkmıyor ama kafamı fazla kavrıyor gibi. Nasıl anlatsam bilmiyorum.
Dediğim gibi kaskın açılması gibi bir şey söz konusu değil, iç sünger kafana uyum sağlar, şeklini alır zamanla, belki o zaman bir tık rahatlarsın. Ama bu etken de aşırı sıkıyorsa geçerli değil.

Zaten çok fazla sıkmıyormuş, zamanla iç sünger kafanın şeklini alır.

Dediğim gibi kaskın açılması gibi bir şey söz konusu değil, iç sünger kafana uyum sağlar, şeklini alır zamanla, belki o zaman bir tık rahatlarsın. Ama bu etken de aşırı sıkıyorsa geçerli değil.

Zaten çok fazla sıkmıyormuş, zamanla iç sünger kafanın şeklini alır.

Ayarlari yaptigim zaman daha rahat oldu. Kaskin kafayi sıkı bicimde kavramasinin olumlu oldugunu daha ilk kazamda anladim. Tesekkurler yorum icin.

Geri
Yukarı Alt