akif42

Yetkin
Güncel konu olsun istedim. Biliyorum bir sürü konu var ama onlar biraz eski. Neyse, sorum başlıkta: Winutil ile debloat ve çoğu gereksiz hizmet kapalı. Hangisi daha iyi olur?

Sürümler: Windows 10 22H2 Home / Windows 11 25H2 Home.

Bu konudan forumda bayağı fazla açıldı. Şöyle başlayayım, Windows 11 ilk çıktığı yıllarda gereksiz çok eleştiri aldı ve insanlar işletim sistemini gömmek için ellerinden geleni yaptılar. Halbuki Windows 10 da aynılarını yaşamıştı.

Şu an Windows 11 oyun konusunda herhangi bir sorun içermiyor, ortalama bir cihazda debloat vs. yapılmasına bile gerek olmadığını düşünüyorum. Kendim debloatsız kullanıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım hiç. Ama daha hafif ve servis olmayan bir sistem istiyorsanız Windows 11 LTSC öneririm.

Herkes 11 öneriyor, ben de 11 kullandım, hep bir hata veriyordu. Windows 10 kurdum, 8 ay oldu, 1 tane hata verdi, o da ayarlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes 11 öneriyor, ben de 11 kullandım, hep bir hata veriyordu. Windows 10 kurdum, 8 ay oldu, 1 tane hata verdi, o da ayarlar.
Verdiği hatayı foruma atsanız yüksek ihtimal çözerdiniz. Ben herhangi bir hata almadım bu bilgisayara geçtiğimden beri, eskisinde de 2 yıldır hata almıyordum.

Verdiği hatayı foruma atsanız yüksek ihtimal çözerdiniz. Ben herhangi bir hata almadım bu bilgisayara geçtiğimden beri, eskisinde de 2 yıldır hata almıyordum.

Forum ihtiyaç duymadım kendimde çözebiliyorum olan sorunları da kendim çözdüm çözemediğimi araştırıyorum diğeri (11) uğraştırıyor diğeri az sorun (10) çok deneyim veriyor.

Forum ihtiyaç duymadım kendimde çözebiliyorum olan sorunları da kendim çözdüm çözemediğimi araştırıyorum diğeri (11) uğraştırıyor diğeri az sorun (10) çok deneyim veriyor.
İşte bu şekilde düşündüğünüz için zaten insanlar işletim sistemini sürekli gömmeye devam ediyor (sizden bahsetmiyorum bu bir genelleme, kabalık olarak algılanmasın), forumda Windows kategorisi bu sorunları çözmek için var. Araştırdığınız sorun yeni çıkmış bir sorun olabilir ve siteler henüz paylaşmamış olabilir, ama belki forumda yaşayıp çözen olmuştur ve size yardımcı olabilir. 11 şu an sorunsuz, herhangi bir sorun yok 25H2 sürümünde. 10 zaten yaklaşık 11-12 yıldır var olan bir sürüm, sorunsuz olması çok normal zaten. Ama desteği kesildiği için güvenlik açıklarına maruz kalınabilir.

İşte bu şekilde düşündüğünüz için zaten insanlar işletim sistemini sürekli gömmeye devam ediyor (sizden bahsetmiyorum bu bir genelleme, kabalık olarak algılanmasın), forumda Windows kategorisi bu sorunları çözmek için var. Araştırdığınız sorun yeni çıkmış bir sorun olabilir ve siteler henüz paylaşmamış olabilir ama belki forumda yaşayıp çözen olmuştur ve size yardımcı olabilir. 11 şu an sorunsuz, herhangi bir sorun yok 25H2 sürümünde. 10 zaten yaklaşık 11-12 yıldır var olan bir sürüm, sorunsuz olması çok normal zaten. Ama desteği kesildiği için güvenlik açıklarına maruz kalınabilir.

23H2'den beri bekledim düzelmesini yapmadılar her hatada konu açmak sonra beklemekte var zamanım için mecbur Windows 10 geçtim 11'de 10dk Search yazmayı bekledim forumda benim gibi yaşayanda olmuş klasik Microsoft bir sorun yaratmaza 11'den devam ederdim Microsoft totoyu kaldırana kadar ben kaçtım. \: