erdym
Üstün
Bu konudan forumda bayağı fazla açıldı. Şöyle başlayayım, Windows 11 ilk çıktığı yıllarda gereksiz çok eleştiri aldı ve insanlar işletim sistemini gömmek için ellerinden geleni yaptılar. Halbuki Windows 10 da aynılarını yaşamıştı.
Şu an Windows 11 oyun konusunda herhangi bir sorun içermiyor, ortalama bir cihazda debloat vs. yapılmasına bile gerek olmadığını düşünüyorum. Kendim debloatsız kullanıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım hiç. Ama daha hafif ve servis olmayan bir sistem istiyorsanız Windows 11 LTSC öneririm.
Boşuna eleştirilmedi ilk versiyonlarda hep bir sorun çıkarmayı başarıyordu. Hatta 23H2 ile çoğu sorunum düzelince bir süre yeni sürüm çıksa da hazır sağlamı varken kalayım diye güncelleme bile yapmamıştım. En basitinden masaüstü sistemlerde kablosuz ayarlar bölümü genel anlamda sorunluydu ve driver sapıtmaları aşırı meşhurdu.
Şu an kötü demiyorum bu arada ama eskiden kötü olduğu da bir gerçek zaten gömülme sebebi de önceki Windows'ta olmayan sorunları getirmeyi başarmalarıydı.