S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Valorant oyunu benim için sadece aim geliştirmek ya da rank kasmak değil.
Map'lere hâkim olmak, kimin nereden çıkacağını, kimin hangi Site'a gireceğini bilmek de önemli.
Bu konuda aynı fikirde miyiz, bilmiyorum ama kısaca söylemek gerekirse: oyunu okumamız lazım.

Mesela combatry diye bir YouTuber var. Adam her seferinde kimin nereden geleceğini çok iyi biliyor.
Bazen diyorum ki: "adam sallıyor, tuttu işte."

Ama bazen öyle bir şey söylüyor ki, tam o anda gerçekten oluyor ve ağzım açık kalıyor.
Tamam, yıllardır bu oyunu oynuyor olabilir ama bir oyuncunun nereden çıkacağını bu kadar iyi bilmesi de biraz abartı gibi geliyor bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundan oyuna değişmekte. MOBA oyunlarında mesela strateji ve oyunu okuma daha önemlidir. Karakterlerin ve karşındaki karakterlerin yeteneklerini iyi tanımak önemli. Oyun ilerledikçe karakterlerin güçleri de değişiyor, aldığınız eşyalar da aynı şekilde farklı sonuçlara yol açabiliyor.

Valorant, çok taktikselliğin olmadığı bir oyun. Karakter sayısı az, çoğu build zaten en başından belli. Karakterler zamanla gelişmediği için oyunun stratejisinde bir derinlik yok.

Yüceden sonrası %70 oyun bilgisi %30 aim. Plata kadar %80 aim.

Mesela combatry diye bir YouTuber var.

Combatry'nin oyun bilgisi aime göre daha ağır basıyor. Kendisiyle aynı maçta oynamışlığım var. Radiant eloda hemen hemen herkes combatry gibi oyun bilgisine sahip.

Her online fps oyununda belli bir elo'ya kadar belirleyici aim olur. Ama belli bir elo'dan sonra herkesin aim'i çok iyi ve herkes birbirine yakın olduğu için devreye oyun bilgisi girer. Yani o aşamaya kadar aim daha üstün, gidip hep immo-radiant oynamıyorsan aim daha önemlidir. Düşük elo'da comm zayıf olduğu için oyun bilginiz olsa bile maç içine onu geçirmeniz çok zor oluyor.

Mesela combatry diye bir YouTuber var. Adam her seferinde kimin nereden geleceğini çok iyi biliyor.
Bazen diyorum ki: "adam sallıyor, tuttu işte."

Ama bazen öyle bir şey söylüyor ki, tam o anda gerçekten oluyor ve ağzım açık kalıyor.
Tamam, yıllardır bu oyunu oynuyor olabilir ama bir oyuncunun nereden çıkacağını bu kadar iyi bilmesi de biraz abartı gibi geliyor bana.

Adam artık oynamaktan tahmin yapabiliyor. Bende arada yapabiliyorum. Ajanları bilmen, haritaları bilmen gerek. En basitinden smoktaki adam eğer özellikle vandal ile sıkıyorsa mermi izi gözükür, sen vuracaksın gibi. Sadece bunlar değil tek başına kaldığın pozisyonlarda rakibi okuman gerekecek. Bununla ilgili güzel Shorts'lar var. Oynadıkça yaparsın ama onları izlemende senin için iyi olur. Ama şu an aim çalış. Özellikle entry ajanlara ve chamber, clove gibi entry gibi önden girebilecek veya kendi kendine yetebilecek ajanlara çalış. Arkadaşların dediği gibi belli bir yerden sonra oyun bilgisi gerekecek. O zamana kadar oyunu öğrenirken aim çalış.