LOBO

Gelişen
Oyun oynarken Windows Defender ile tarama yapınca Windows restart atıyor, mavi ekran yok, direkt restart atıyor. Sebebi nedir, yardımcı olur musunuz?

1777322321930.webp

Yeniden başlatılıyor mu yoksa aniden mi gidiyor? Güç yetersizliği olabilir mi? PSU nedir?
Aniden reset atıyor, ayrıca oyunun grafikleri bozuldu, ses gitti, sonra grafikler bozuldu. Ekrana "Power" diye bir şey geldi, sonra direkt reset attı. Mavi ekran ya da siyah ekran gelmedi. Anakart yetersiz kalıyor aslında ama normal oyunda iyi performans alıyorum.
  • PSU: Xigmatek 650 watt 80 Plus.
  • Ekran kartı: RTX 5070.
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 5950X.
  • Anakart: Gigabyte B450 S2H V2.
  • RAM: 32 GB DDR4 3200 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar test ettim bu sefer bios sıfırladım zaten bios yeni sifirlamistim bu sefer tarama tamamlandı ve reset atmadı ama işlemci hızı düştü ve pc hafif takıldı ekran kartı 240 watta takılırken işlemci ise 145 watt gördü.
Bu sefer arkada uygulamalar açıkken test yapıcam bakalım reset atıcakmı.
Not:Aynı sekil tekrar test ettim yine reset atmadı.
Ekran görüntüsü 2026-04-28 210119.webp
Ekran görüntüsü 2026-04-28 210137.webp
Ekran görüntüsü 2026-04-28 210310.webp
Ekran görüntüsü 2026-04-28 210110.webp

Son düzenleme:
Arkadaşlar tekar test yaptım ilginç bir olay oldu bilgisaray dondu mouse hareket etmiyordu sonra Windows kendine geldi oyun kapanmadı ve reset atmadı ama SSD de sıkıntı çıkardı bende restart attım bu sefer PC açılmadı reset tusuna bastım restart attım sonra açıldı simdi SSD gözükmüyor bu daha önce Windows 11 SSD sorunu olduğu zaman oluyordu o zamanda bu SSD reset attırıyordu galiba SSD yüzünden reset attıyor sizce bundan mı ayrıca o SSD de Wallpaper Engine açıktı sorun yaşanmayan testlerimde Wallpaper Engine kapalıydı bu teste açık bıraktım ve o sarkadaslar tekar test yaptım ilginç bir olay oldu bilgisaray dondu mouse hareket etmiyordu sonra Windows kendine geldi oyun kapanmadı ve reset atmadı ama SSD de sıkıntı çıkardı bende restart attım bu sefer PC açılmadı reset tusuna bastım restart attım sonra açıldı simdi SSD gözükmüyor bu daha önce Windows 11 SSD sorunu olduğu zaman oluyordu o zamanda bu SSD reset attırıyordu galiba SSD yüzünden reset attıyor sizce bundan mı ayrıca o SSD de Wallpaper Engine açıktı sorun yaşanmayan testlerimde Wallpaper Engine kapalıydı bu teste açık bıraktım ve o sarkadaslar tekar test yaptım ilginç bir olay oldu bilgisaray dondu mouse hareket etmiyordu sonra Windows kendine geldi oyun kapanmadı ve reset atmadı ama SSD de sıkıntı çıkardı bende restart attım bu sefer PC açılmadı reset tusuna bastım restart attım sonra açıldı simdi SSD gözükmüyor bu daha önce Windows 11 SSD sorunu olduğu zaman oluyordu o zamanda bu SSD reset attırıyordu galiba SSD yüzünden reset attıyor sizce bundan mı ayrıca o SSD de Wallpaper Engine açıktı sorun yaşanmayan testlerimde Wallpaper Engine kapalıydı bu teste açık bıraktım ve o sarkadaslar tekar test yaptım ilginç bir olay oldu bilgisaray dondu mouse hareket etmiyordu sonra Windows kendine geldi oyun kapanmadı ve reset atmadı ama SSD de sıkıntı çıkardı bende restart attım bu sefer PC açılmadı reset tusuna bastım restart attım sonra açıldı simdi SSD gözükmüyor bu daha önce Windows 11 SSD sorunu olduğu zaman oluyordu o zamanda bu SSD reset attırıyordu galiba SSD yüzünden reset attıyor sizce bundan mı ayrıca o SSD de Wallpaper Engine açıktı sorun yaşanmayan testlerimde Wallpaper Engine kapalıydı bu teste açık bıraktım.

Ekran görüntüsü 2026-04-28 214715.webp

Ekran görüntüsü 2026-04-28 214736.webp

Ekran görüntüsü 2026-04-28 215135.webp

Ekran görüntüsü 2026-04-28 213153.webp

wallpaper engine açıken yaptığım teste yine restart attı ssd hayla görmüyo. ı
Iddmhost sistem hatsası diye uyarı geldi explorer çöktü sonra restart attı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-04-28 214756.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-28 214756.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme: