cemkaraca

Yetkin
İki yıllık bölüm yazacağım. Normalde çevirmenlik yazacaktım, DGS ile 4 yıllığa tamamlarım dedim fakat istediğim üniversitede o bölüm yokmuş. Diğer üniversitelerde ise meslek yüksekokulu kampüsün dışında, şehrin öbür ucunda. O yüzden çevirmenlik yazarsam o illerde sıkıntı çekeceğim.

İstediğim üniversitede ise yeni açılmış Oyun Geliştirme ve Programlama bölümü var, 2 yıllık yine. Kampüsün içinde bölüm. Oyun geliştirmeye ilgim var fakat matematikle çok haşır neşir değilim. Sizce bu bölümü mü yazmalıyım yoksa meslek yüksekokulu kampüs dışında olan Çevirmenlik bölümü mü yazmalıyım?

Sırf oyun geliştirme için üniversiteye gitmek mantıklı değil bence. İnternette tonlarca kaynak var boş zamanınızda öğrenebilirsiniz. En azından ben başka bir bölüm seçerdim oyun geliştirme yerine.

Yani şimdi oyun geliştirme ve programlama bölümüne pekte gerek yok gibi diğer arkadaşın da söylediği gibi. Zaten şuan da irili ufaklı oyun firmaları bu oyun geliştirme için direkt okuldan destek almıyorlar. Birde senin bahsettiğin bölüm kodlama, yazılımla ilgili bölüm. Sen zaten matematikle haşır neşir değilsen o açıdan da riskli seçim olabilir.

İki yıllık bölüm yazacağım. Normalde çevirmenlik yazacaktım, DGS ile 4 yıllığa tamamlarım dedim fakat istediğim üniversitede o bölüm yokmuş. Diğer üniversitelerde ise meslek yüksekokulu kampüsün dışında, şehrin öbür ucunda. O yüzden çevirmenlik yazarsam o illerde sıkıntı çekeceğim.

İstediğim üniversitede ise yeni açılmış oyun geliştirme ve programlama bölümü var, 2 yıllık yine. Kampüsün içinde bölüm. Oyun geliştirmeye ilgim var fakat matematikle çok haşır neşir değilim. Sizce bu bölümü mü yazmalıyım yoksa meslek yüksekokulu kampüs dışında olan çevirmenlik bölümü mü yazmalıyım?

Cevirmenlik daha imkanli olur önüne gelen zaten oyun geliştirmeci oluyor.

Oyun geliştirme bir heves işi değildir ciddi bir uğraştır emek isteyen bir iştir. Ondan sonra yarısında bırakmayın okulu. Çevirmenlik olarak İngilizceyi saymıyorum zaten o Allah'ın emri yanına 1 dil daha ekledinmi işsiz kalmazsın.

önüne gelen zaten oyun geliştirmeci oluyor.
Olmaya çalışıyor desek daha doğru olur çünkü neticede olamıyor :D

Katılıyorum. GTA 10 yapacağım diyorlar. Unreal Engine yükleyip 2 video izliyorlar. Oyun yapma serüveni tamamlanıyor.
O kadar fazla ilgim yok. Fakat belki bölümde görürsem ilgim artar ve oradan devam ederim diye düşündüm. Etmezse yatay geçiş yaparım olmazsa bölümü bırakırım.