O kadar fazla ilgim yok. Fakat belki bölümde görürsem ilgim artar ve oradan devam ederim diye düşündüm. Etmezse yatay geçiş yaparım olmazsa bölümü bırakırım.
Ne çevirmenlik ne de oyun geliştirme için hayatından 2 yıl çöp bir bölüme feda etmene hiç mi hiç gerek yok. Hangi alana ilgiliysen o alanda kendini geliştir. Neye karşı ilgiliysen, o işe yönel. Sırf iş imkanı fazla diye x bir konuda uzmanlaşmaya çalışırsan, başarısız olacaksın.
Eğer hiçbir şeye ilgin yoksa memurluk yapabileceğin kolay bir işe yönelebilirsin. Katiplik gibi.
Şimdi gelelim şuna: Oyun geliştirmek için üniversiteye gitmen şart mı? Hayır. Aynı şey yazılım mühendisliği için de geçerli. Bu tür bölümlerde dünyanın hiçbir yerinde üniversite şartı aranmaz. Kişinin seviyesine bakılır.

Ne çevirmenlik ne de oyun geliştirme için hayatından 2 yıl çöp bir bölüme feda etmene hiç mi hiç gerek yok. Hangi alana ilgiliysen o alanda kendini geliştir. Neye karşı ilgiliysen, o işe yönel. Sırf iş imkanı fazla diye x bir konuda uzmanlaşmaya çalışırsan, başarısız olacaksın.
Eğer hiçbir şeye ilgin yoksa memurluk yapabileceğin kolay bir işe yönelebilirsin. Katiplik gibi.
Şimdi gelelim şuna: Oyun geliştirmek için üniversiteye gitmen şart mı? Hayır. Aynı şey yazılım mühendisliği için de geçerli. Bu tür bölümlerde dünyanın hiçbir yerinde üniversite şartı aranmaz. Kişinin seviyesine bakılır.
İki bölüme de ilgim var zaten. Ancak çevirmenlik A planı Oyun geliştirme B planı olarak düşünüyordum. Çevirmenlik olmadı çünkü istediğim üniversitede çevirmenlik bölümü yokmuş.

Üniversite açısından Oyun geliştirme daha iyi. Çevirmenlik bölümü diğer üniversitelerde lise 5 gibi oluyor. Bende çevirmenlik isterdim ama bölüm açmamışlar.

Son düzenleme:
Üniversiteye sadece üniversite olarak bakma oyun geliştirme bölümü dersi verenler kötü bile olsa hep arkadaşların oyun geliştirici olcağı için network edinirsin belki ileride bir şeyler yaparsınız. Çevirmenlik önermem çünkü ai bence yüzde 95 çok iyi çeviriyor

Üniversiteye sadece üniversite olarak bakma oyun geliştirme bölümü dersi verenler kötü bile olsa hep arkadaşların oyun geliştirici olcağı için network edinirsin belki ileride bir şeyler yaparsınız. Çevirmenlik önermem çünkü ai bence yüzde 95 çok iyi çeviriyor
Sizin dediğiniz en mantıklısı sanırım. Kararımı verdim Oyun Geliştirme okuyacağım. Network olur. Üniversiteden mezun olduğumda iş arayışına gireceğim. Bu bölümde aradığımı bulamazsam 22-23 yaşında tekrar YKS hazırlanıp güzel bir üniversitede İngilizce öğretmenliği veya Edebiyat okuyacağım. Bence hiçbir şey için geç değil. Özellikle eğitim konusunda. Şu an 19 yaşındayım bu arada Aralık'ta 20 yaşına gireceğim.

Sizin dediğiniz en mantıklısı sanırım. Kararımı verdim oyun geliştirme okuyacağım. Network olur. Üniversiteden mezun olduğumda iş arayışına gireceğim. Bu bölümde aradığımı bulamazsam 22-23 yaşında tekrar YKS hazırlanıp güzel bir üniversitede İngilizce öğretmenliği veya edebiyat okuyacağım. Bence hiçbir şey için geç değil. Özellikle eğitim konusunda. Şu an 19 yaşındayım bu arada aralık'ta 20 yaşına gireceğim.

https://unipedia.co/bolumler/oyun-gelistirme-ve-programlama/taban-puanlari-ve-basari-siralamalari yeni kurulmuş ama galiba hocam bir anda yükselebilir sıralama bayağı bir tabii sıralamanızı bilmiyorum. Yüzde 30 civarı sıralamalarda yükselme olabilir.

https://unipedia.co/bolumler/oyun-gelistirme-ve-programlama/taban-puanlari-ve-basari-siralamalari yeni kurulmuş ama galiba hocam bir anda yükselebilir sıralama bayağı bir tabii sıralamanızı bilmiyorum. Yüzde 30 civarı sıralamalarda yükselme olabilir.
Hocam bu sene açılmış ve ilk kez öğrenci alacak olan Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesi Oyun geliştirme ve programlama düşünüyorum. Sıralamalar daha belli değil o yüzden. TYT sıralamam 640 bin bu arada.