Hocam oyunlar var aşırı derecede ancak aşırı güvendiğim bir siteden olduğundan şüphelenmiyorum pek. 1 yıldır depolamada duruyorlar. Epic'e şimdi zar zor bir kurtarma formu attım. Umarım kabul ederler.

Bu arada zamanları yanlış vermişim. Saldırılar 22.01'de bitmiş. Sanırsam Google hesabıma bağlanıp yapmışlardı, bunu da GitHub'daki şu program yaptı büyük ihtimal. Arkadaşım TeamViewer ile bağlanıp ben yokken kurmuş, birkaç saat önce açıklamıştı.

@Darth AMD, Anladım hocam, ben bir çerezlerimi temizleyeyim ne olur ne olmaz :D
Yapabileceğin şey şifreleri değiştirip format atmak öbür türlü güven vermez. Temizlendi diye düşünürsün temizlenmez tekrar hesapları çalarlar yine uğraş dur durumu olur.
Güvenilir olmayan, biilinmeyen eklentileri de silmeni öneririm.
Arkadaşın nasıl bir şaka yapmış onu da tam anlamadım, şaka mı bu :D?

Hocam benim konum değil ancak dediğiniz uygulamayı indirdim daha şimdiden iki tehdit buldu.
Windows'da kapalı olan ayarlardan dolayı o tehditi verdi büyük ihtimalle veya false pozitive olabilir.

Her tehdit virüs değildir false pozitive olabilir, bazı crack oyunlara antivirüs tehdit verebilir.

Yapabileceğin şey şifreleri değiştirip format atmak öbür türlü güven vermez. Temizlendi diye düşünürsün temizlenmez tekrar hesapları çalarlar yine uğraş dur durumu olur.
Güvenilir olmayan, biilinmeyen eklentileri de silmeni öneririm.

Windows'da kapalı olan ayarlardan dolayı o tehditi verdi büyük ihtimalle veya false pozitive olabilir.

Her tehdit virüs değildir false pozitive olabilir, bazı crack oyunlara antivirüs tehdit verebilir.
Oyun diskim E ancak C ve D üzerinden tehdit buldu.

Hocam çocuk şaka diye her haltı yapıyor, azarladım bayağı.

Yapabileceğin şey şifreleri değiştirip format atmak öbür türlü güven vermez.

Hocam format atarsam sistemimin yanındaki Linux da gidiyor. O yüzden atamıyorum. Bi' iyice elden geçirip emin olacağım yarın. Sağ olun desteğiniz için.

Bu arada zamanları yanlış vermişim. Saldırılar 22.01'de bitmiş. Sanırsam Google hesabıma bağlanıp yapmışlardı, bunu da GitHub'daki şu program yaptı büyük ihtimal. Arkadaşım TeamViewer ile bağlanıp ben yokken kurmuş, birkaç saat önce açıklamıştı.
Adamın sadece bir tane reposu var, geçen hafta açmış. Profili ise ai tarafından hazırlanmış çok belli. Ben virüsüm diye bağırıyor. Arkadaşınız neye göre bu programı siz yokken bilgisayarınıza kurmuş? Bu cesareti nereden almış?
Ek olarak arkadaşınıza ne kadar güveniyorsunuz? Hesaplarınızı arkadaşınız bile çalmış olabilir :)

Ben de sorun göremedim. Ama yerinde olsam şu uzantıları kaldırırım.

2025-05-10_12-00.webp

Adamın sadece bir tane reposu var, geçen hafta açmış. Profili ise AI tarafından hazırlanmış çok belli. Ben virüsüm diye bağırıyor. Arkadaşınız neye göre bu programı siz yokken bilgisayarınıza kurmuş? Bu cesareti nereden almış?
Ek olarak arkadaşınıza ne kadar güveniyorsunuz? Hesaplarınızı arkadaşınız bile çalmış olabilir :)

Hocam 7 yıldır tanış olduğum biri, çok internet bilgisi olmadığından dolayı büyük ihtimal virüs olduğunu anlamadan indirmiş, ben domates doğruyordum o indirirken :D hesabıma girecek kadar bilgisi bile yok o yüzden güveniyordum. Şimdi akıllandım ama, daha da izin vermeyeceğim.

@1247, kaldırdım hocam, teşekkür ederim.

1747061694468.webp

Paranoyak oldum artık, Telegram hesabıma girdiler bu sefer de. Format atmadan geçmeyecek gibi, sağ olun destekleriniz için.

Son düzenleme:
Bugün Twitter'da da bir kişi benzer sorunu yaşamış. Galiba bu V3 geçişinde güncellenmeyen uzantıları, güncelleyip devam ettiririz diye alıp böyle zararlı işlerde kullananlar var.

Recep bey bağlantıdaki konudaki gibi Malwarebytes, AdwCleaner artık hangi uygulama daha kapsamlıysa uzantıları test etmek için bir rehber yapar mısınız? Bazı uzantılar veri çalmasa da Instagram vb. hesaplarını beğeni botu olarak kullanıyorlar.

Bence iyi de izlenir ve bu sorunu yaşayan, farkında olmayan çok kullanıcı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca genel bir tarayıcıda kullanılan uzantılarda mağazanın belirttiği öne çıkanlar ve çok bilinmeyen uzantılar yerine alternatif, açık kaynak uzantılara yönlendirilebilir. @Recep Baltaş

Format atınca sorun çözüldü bu arada, teşekkür ederim emeği geçen herkese.
Bugün Twitter'da da bir kişi benzer sorunu yaşamış. Galiba bu V3 geçişinde güncellenmeyen uzantıları, güncelleyip devam ettiririz diye alıp böyle zararlı işlerde kullananlar var.

Recep bey bağlantıdaki konudaki gibi Malwarebytes, AdwCleaner artık hangi uygulama daha kapsamlıysa uzantıları test etmek için bir rehber yapar mısınız? Bazı uzantılar veri çalmasa da Instagram vb. hesaplarını beğeni botu olarak kullanıyorlar.

Bence iyi de izlenir ve bu sorunu yaşayan, farkında olmayan çok kullanıcı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca genel bir tarayıcıda kullanılan uzantılarda mağazanın belirttiği öne çıkanlar ve çok bilinmeyen uzantılar yerine alternatif, açık kaynak uzantılara yönlendirilebilir. @Recep Baltaş

Bence de çok güzel olur hocam.