Sadece oyun amaçlı kullanıyorum PC'yi. Fakat 2 monitör kullandığım için bir yandan oyun oynarken diğer yandan Chrome açık kullanıyorum. Ve minimum 5 sene boyunca sistemimi asla yükseltmeyi düşünmüyorum. Sizce şu senaryoda 32 GB RAM mi almalıyım 64 mü?
Detaylar
Kim cevapladı?ExellionTR
Başarılı
32 şu an fazlasıyla yeterli.
Şu anlık 32 GB gayet yeterli. Güncel oyunlar benim sisteminde 15-17(AC Shadows ve Avatar ile denedim) GB kadar kullanıyor. Windows ve diğer kullanımlara gayet de bellek miktarı kalıyor.
Yeni nesil konsollar 64 GB bellek(2-3 nesil sonra ancak çıkar gibi geliyor) ile 5 sene içinde çıkmazsa, oyunların da çıtayı çok yükselteceğini sanmıyorum.
Yeni nesil konsollar 64 GB bellek(2-3 nesil sonra ancak çıkar gibi geliyor) ile 5 sene içinde çıkmazsa, oyunların da çıtayı çok yükselteceğini sanmıyorum.
Şuan yeterli de konu detayında dediğim gibi minimum 5 sene sistemimi yükseltmicem hocam. 2-3 sene sonra 32 sıkıntı çıkarmasın ?
Emre Human
Üstün
Yok çıkarmaz.Şuan yeterli de konu detayında dediğim gibi minimum 5 sene sistemimi yükseltmicem hocam. 2-3 sene sonra 32 sıkıntı çıkarmasın ?
Recep Tayyip İvedik
Başarılı
Donanımın nedir hocam? Belki 32'ye bile gerek yoktur. 3060 kullanan adam için 32 bile çok fazla mesela.Sadece oyun amaçlı kullanıyorum PC'yi. Fakat 2 monitör kullandığım için bir yandan oyun oynarken diğer yandan Chrome açık kullanıyorum. Ve minimum 5 sene boyunca sistemimi asla yükseltmeyi düşünmüyorum. Sizce şu senaryoda 32 GB RAM mi almalıyım 64 mü?
Donanım top seviye hocam. 5080'li bir sistem toplucam. Monitörüm de 4k oled. Ram konusunda kafam karıştı.Donanımın nedir hocam? Belki 32'ye bile gerek yoktur. 3060 kullanan adam için 32 bile çok fazla mesela.
Notxr
Uzman
Sadece oyun amaçlı kullanıyorum PC'yi. Fakat 2 monitör kullandığım için bir yandan oyun oynarken diğer yandan Chrome açık kullanıyorum. Ve minimum 5 sene boyunca sistemimi asla yükseltmeyi düşünmüyorum. Sizce şu senaryoda 32 GB RAM mi almalıyım 64 mü?
32 yeterlidir zaten hatta yeterde artar 16'nın gelecek de belli değil.