Oyun için Linux dağıtımı önerisi

keireL

Yetkin
Yer
Vice City
İyi sosyaller hocalarım. Kendimi bildim bileli Windows kullanıyorum ve artık biraz sıktı. Genelde oyun oynarım. Riot Games oyunlarını oynamadığım için Vanguard sorunum yok. Hem zaten dualboot olarak kurmayı düşünüyorum. Bana ne önerirsiniz?

Sistemim;
GTX 1650 GDDR6 4GB
Intel Core i5-10300H
16 GB dualchannel 3000 MHz RAM
512 GB M.2 SSD

Pop_OS,Bazzite,SteamOS veya Nobara.

Fedora ve Arch Linux güzel çalışır. Daha önce Linux kullanmadıysanız ve Arch Linux tabanlı bir dağıtım kullanmak istiyorsanız EndeavourOS kullanabilirsiniz.

Arch + zen kernel.

Nobara.
Yapımcısı Glorius Eggroll Linux oyunculuğunu herkesten iyi biliyor ki kendisi ProtonGE'nin yapımcısı.

Arch tabanlı kullanmak isterseniz istisnasız CachyOS. Daha iyi bir seçenek henüz yok. Kendi kerneli, CachyOS Hello uygulaması, kurulum kolaylığı, kurulum aşamasında karışık olmayan ama yine de seçenek sunan basit installerı, default olarak Btrfs snapshotlar kurulu gelmesi, işlemcilere özel v2, v3, v4 repoları gibi birçok avantajı var.

CachyOS dışında EndeavourOS ve Garuda önerenler de var. Garuda'nın tek olayı preinstalled olarak bazı uygulamalar ve konfigrasyonlar gelmesi, EndeavourOS ise GUI kurulumlu düz Arch linux. Bu preinstall olayı da CachyOS Hello uygulamasında basitçe Install gaming packages diyerek kurabiliyorsunuz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…