emre binbuğa

Çalışkan
Oyunlarda daha akıcı performans alabilmem için NVIDIA Denetim Masası'ndan ayar tavsiye edecek veya BIOS ayarı söyleyecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
O videolarda izlediğin ayarlar saçmalıktan ibaret, oyunlar aktif olduğunda her şeyi kartın saat kontrolcüsü hallediyor zaten, eski oyunlar için özel ayar yapabilirsin onun dışında faydası olmaz. BIOS'ta da ayar yapmana gerek yok XMP açık olsun yeterli.

Güç yönetimi yüksek performans, gecikme modu ultra, doku kalite performans yaparsanız CS'de daha akıcı deneyim yaşarsınız. Genelde bu ayarlar kullanılıyor. Diğer oyunlara etkisi ne derece olur bilemiyorum.

Ben videolardan izleyerek NVIDIA kontrol panel ayarı yapmıştım oyunlar en yüksek ayarda olmasına rağmen berbat görünüyordu kalite tekrar orijinal ayarlara çektim. Tek yapmanız gereken güç yönetim modunu maksimum performansı tercih et demek olacaktır. BIOS için ise XMP kesin açın RAM'lerinizin tam performansta çalışması için fazla kurcalamaya gerek yok.

Ben videolardan izleyerek NVIDIA kontrol panel ayarı yapmıştım oyunlar en yüksek ayarda olmasına rağmen berbat görünüyordu kalite tekrar orijinal ayarlara çektim. Tek yapmanız gereken güç yönetim modunu maksimum performansı tercih et demek olacaktır. BIOS için ise XMP kesin açın RAM'lerinizin tam performansta çalışması için fazla kurcalamaya gerek yok.
O da yanlış bir seçim, kartın masaüstünde boştayken bile boost frekansında çalışacak.

O da yanlış bir seçim, kartın masaüstünde boştayken bile boost frekansında çalışacak.

Doğru ama ben yıllardır böyle kullandığım için alışkanlık olmuş tam frekansta görmeyince tribe giriyorum :D alışkanlık yani. Bir zararını da görmedim ama en sağlıklısı sisteme bırakmak.