emirrtmc

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba şu zamana kadar çoğu Custom OS'u deneyimledim; Atlas OS, Revi OS, Windows X lite. Şu anda da Windows 10 ghost spectre kullanıyorum. Kullanmış olduğunuz ve önerdiğiniz Custom OS'lar ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba şu zamana kadar çoğu Custom OS'u deneyimledim; Atlas OS, Revi OS, Windows X lite. Şu anda da Windows 10 ghost spectre kullanıyorum. Kullanmış olduğunuz ve önerdiğiniz Custom OS'lar ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Windows 10 Performance Edition vardı. Bir aralar kullandım. Aslında normal Windows ancak tweaklenmiş ve biraz düzenlenmiş hali. Bence bir denemenizi öneririm. Bir de isterseniz galiba Windows 11 versiyonu da var diye biliyorum.

Hocam temel olarak Defender'ı kapatınca sistem performansı iyileşiyor zaten. Ama tam anlamıyla kapatmak. Çünkü Defender'ın birçok özelliği etkin, çekirdek yalıtımı gibi.

Bunun dışında eğerki Microsoft Strore ve uygulamalarını kullanacaksanız hiçbir şeye ellememeniz gerekir.

Arkadaşlar merhaba şu zamana kadar çoğu Custom OS'u deneyimledim; atlas OS, revi OS, Windows X Lite. Şu anda da Windows 10 Ghost Spectre kullanıyorum. Kullanmış olduğunuz ve önerdiğiniz Custom OS'lar ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Dostum Custom Windows ile orijinal Windows arasında gerçekten çok bir fark yok FPS olarak benim gözlemlediğim 1 2 FPS fark oldu açılış hızı ve uygulamaların açılış hızıda 1 2 sn hızlandı bu kadar bunlar için geçmeye gerek var mı bilmiyorum şöyle geçerdim ben 2007'den önce üretilmiş bir işlemci HDD ve 2 GB RAM'im olsa bunları kullanırdım şahsen Intel Core i serisinden bir işlemci 4 GB RAM ve SSD olsa bile kullanmam ben bu Custom işletim sistemleri kullanmazdım çünkü güvenlik işi sıkıntı en basitinden yapan adam bir tane virüs koysa bitti zaten herhangi bir koruması yok Windows Defender siliniyor genelde Update yok çoğunda dediğim gibi PC o kadar kötüyse bunları kullan asıl konuya gelecek olursak burada link paylaşmak yasak diye biliyorum bir ara eski bilgisayarımda bu Custom işletim sistemlerini denemiştim en başarılısı Windows 10 performance Edition 19H2 kinghaze hocamın yaptığı Custom Windows'u beğenmiştim yükledikten sonra Kaspersky kurdum Comodo kurdum tam tarama yaptım herhangi bir virüs tespit etmemişti onu önerebilirim ama her zaman resmi Windows'tan şaşmamanızı öneririm.

hocam öneriniz için teşekkürler çoğu şeyi kendimde yapıyorum zaten bu custom oslar dışında pc kötü fakat o kadar da değil idarelik kullanıyorum bir şekilde ryzen 7 3700 8 gb ram e sahibim aslında hangisinden gerçekten maksimum verim,performans alırım ona bakmaya çalışıyorum dediğiniz os u da test edeceğim teşekkürler

bir şey daha soracağım hocam sistemimi yazdım bir üstteki mesajda normal sürüm için win 11 24h2 mi 22h2 yi mi önerirsiniz

Son düzenleme:
Kendiniz yapsanız daha mantıklı.