Egel

Çalışkan
Birkaç saat önce internetim TurkNet 1000 Mbps oldu. Denemek için oyun indireyim dedim. Ama indirmeyi kesik kesik yapıyor. 5 saniye yüksek hızda indiriyor ardından 3 saniye boyunca indirme hızı sıfıra düşüp geri yükseliyor. Ethernet ile bağlıyım. Bir de internete kablo ile bağlı değilken oyunlarda yüksek ping oluyor ne yapmam lazım? TurkNet'i arayayım mı?

1771589971225.webp

Birkaç saat önce internetim TurkNet 1000 Mbps oldu. Denemek için oyun indireyim dedim. Ama indirmeyi kesik kesik yapıyor. 5 saniye yüksek hızda indiriyor ardından 3 saniye boyunca indirme hızı sıfıra düşüp geri yükseliyor. Ethernet ile bağlıyım. Bir de internete kablo ile bağlı değilken oyunlarda yüksek ping oluyor ne yapmam lazım? TurkNet'i arayayım mı?

Eki Görüntüle 228442

İndirme 5 saniye hızlı, sonra 0'a düşüyorsa büyük ihtimalle disk yetişemiyor. Oyunu SSD'ye indir ve Görev Yöneticisi'nden disk kullanımına bak. %100 ise sorun internet değil disk.
Wi-Fi'da yüksek ping normal. 5 GHz kullan ya da kabloyla oyna.
Kablo ile Speedtest 900 Mbps civarı çıkıyorsa TurkNet'te sorun yok. 600 altıysa o zaman ara.

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirme 5 saniye hızlı, sonra 0'a düşüyorsa büyük ihtimalle disk yetişemiyor. Oyunu SSD'ye indir ve Görev Yöneticisi'nden disk kullanımına bak. %100 ise sorun internet değil disk.
Kablo ile Speedtest 900 Mbps civarı çıkıyorsa TurkNet'te sorun yok. 600 altıysa o zaman ara.
Hemen deniyorum sonucu bildiririm.
Hız testi yap, sonuçlar nasıl paylaş.
Yapıyorum hemen.

Disk kullanımı çok az ve oyunu SSD'ye indiriyorum. Görev yöneticisindeyken aşağıdaki resimdeki şeyi fark ettim sorun bu mu? İnternet çok dalgalı görünüyor ama hız testi yaparken böyle dalgalı değildi sadece Steam'den indirme yaparken dalgalı. Epic Games'de sabit 650-700 Mbps arası indiriyor.

Hız testi yap, sonuçlar nasıl paylaş.

Sonuçlar burada.

Ekran görüntüsü 2026-02-20 123454.webp

Disk kullanımı çok az ve oyunu SSD'ye indiriyorum. Görev yöneticisindeyken aşağıdaki resimdeki şeyi fark ettim sorun bu mu? İnternet çok dalgalı görünüyor ama hız testi yaparken böyle dalgalı değildi sadece Steam'den indirme yaparken dalgalı. Epic Games'de sabit 650-700 Mbps arası indiriyor.
Eki Görüntüle 228444

Sonuçlar burada.
Eki Görüntüle 228445

Sorun internet hattı değil, ağ kartı dalgalanıyor.
Killer E2600 kullanıyorsun.
Killer Control Center varsa kaldır.
Ağ kartı ayarlarından energy efficient Ethernet'i kapat.
Speed & Duplex'i 1.0 Gbps Full duplex yap.
Modemi kapat-aç.
Büyük ihtimal TurkNet'i aramana gerek kalmayacak.

Sorun internet hattı değil, ağ kartı dalgalanıyor.
Killer E2600 kullanıyorsun.
Killer Control Center varsa kaldır.
Ağ kartı ayarlarından energy efficient Ethernet'i kapat.
Speed & Duplex'i 1.0 Gbps Full duplex yap.
Modemi kapat-aç.
Büyük ihtimal TurkNet'i aramana gerek kalmayacak.
Bu konular hakkında bilgim yokta dediklerinizin çoğunu nasıl yapacağımı bilmiyorum daha detaylı yazabilir misiniz?

Şöyle bir uygulama var dediğiniz uygulama bu mu bunu mu kaldırmam lazım?

1771592118579.webp