Rogue

Uzman
Şu ara online oyunlar dışında oyun oynama isteğim hiç yok. Eskiden hikayeli oyunları çok severek oynardım ama şu an dayanamıyorum yarım saat oynayıp kapatıyorum. Tiktok, Reels, Shorts gibi şeyler yüzünden hızlı şekilde tüketip çıkma isteği gibi bir şey oluştu sanırım. Oturup 2-3 saat hikayeli bir oyun oynamak işkence haline dönüşüyor. En son TLOU Part 2 indirdim 3 ya da 4 saat falan anca oynadım o da 2 haftada. Oyunla da alakalı değil ondan önce Marvel's Spider-man 2 ve RDR 1 başladım onları da aynı şekilde yarım bıraktım daha da girmedim. Sizde de var mı bu bıkma?

CS dışı oyun oynamıyorum. O da arkadaşlarımla. Tek başıma oyun oynama işini çok uzun süre önce bırakmıştım ki çok da bi tek oyunculu oyun geçmişi olmayan biriyim. Eğlenceli gelmiyor. Belki çıktığında REMATCH başlayabiliriz. Bir de arada MC oynayıp bırakıyoruz. Odak süresi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Direkt size göre değildir belki de böyle şeyler. Bu arada online oyunları da gerçek hayattaki arkadaşlarım oynamıyorsa oynamam. Aksi halde sanaldan edinilen oyun arkadaşlıklarını hayatta bir zaman atlaması olarak görüyorum. Bir oyun için gerçek hayat ilişkilerinden kopmayı kendi hayatım için doğru bulmuyorum. Genel olarak kendi bakış açımdan ve hayatımdan bir yorum yaptım.

Şu anlık bende hiç sıkılma durumu yok. Oynamasını sevdiğim oyunlar;

Dark Souls serisi,
Elden Ring,
Lies of P,
FF7 serisi.

Ben böyle oynanışı çok iyi ve oturaklı olan uçuk kaçık oyunları çok seviyorum. Ayrıca hikayelerini kendimiz çözüyoruz, lore falan okuyoruz. Heyacanlı oluyor.

Son düzenleme:
Ya zaman zaman ilgin odağın değişebiliyor aslında, yılın bir zamanı bakıyorum ki tamamen rekabetçi oyunlar oynuyorum başka bir zaman oluyor aylarca hikayeli oyun oynuyorum. O yüzden o an ilgini çekene yönelebilirsin, şu an böyle bir düşüncen varsa sürekli aksiyon olan bir oyun oynamayı deneyebilirsin. Mesela örnek veriyorum PUBG oyunda durma şansın yok her an bir şey yapmak zorundasın. Gibi gibi :)

Kişisel olarak bakmak lazım diye düşünüyorum. İnsan günbegün değişiyor. Şahsen ben neredeyse 15 yıldır Minecraft haricinde doğru düzgün oyun oynamadım. Hatta dopdolu bir yapılacaklar listem var görmeniz lazım :)
Eğer oyunlar sizi çok sıkıyorsa kendi oyununuzu yapmayı denemenizi öneriyorum. Eminim çok eğlenceli olur.
Ben shorts vb içerik izlediğimde genelde kapatmam 5 dakikamı almıyor. Nitekim hayat kısa sıkılmanız normal. Hayatta yapacak çok şey var. Ayrıca belki de sorun siz değil oyunlardır. Eski oyunları oynamadıysanız ve oynamak isterseniz de listemden önerebilirim.

Şu ara online oyunlar dışında oyun oynama isteğim hiç yok. Eskiden hikayeli oyunları çok severek oynardım ama şu an dayanamıyorum yarım saat oynayıp kapatıyorum. TikTok, Reels, Shorts gibi şeyler yüzünden hızlı şekilde tüketip çıkma isteği gibi bir şey oluştu sanırım. Oturup 2-3 saat hikayeli bir oyun oynamak işkence haline dönüşüyor. En son The Last of Us Part II indirdim 3 ya da 4 saat falan anca oynadım o da 2 haftada. Oyunla da alakalı değil ondan önce Marvel's Spider-Man 2 ve RDR 1 başladım onları da aynı şekilde yarım bıraktım daha da girmedim. Sizde de var mı bu bıkma?

Daha belki yaşımdandır, belki farklı oyunlara olan açlığımdır ama bu his artık odak sürelerimiz düştüğü için hepimizde yaşanan bir şey. Bu odak problemi hayatınıza direk etki ediyorsa dopamin detoksu deneyebilirsiniz.

Eğer bu sadece oyunlar üzerinden ise şunu söyleyebilirim; kendi oyununuzu sitenizi uygulamanızı vb. yapmayı deneyebilirsiniz. Rekabetçi oyunlara yönelebilirsiniz, veya oyun içi şeyler tasarlayarak vakit geçirebilirsiniz.

(Şahsen ben sıkıldığım dönemlerde CS2 atölye tasarımcılığı ile uğraşıyordum. Çok iyi şeyler yapamazdım ama vakit geçirip eğleniyordum. Belki sizin de hoşunuza gider.)