Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XbagLy

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 gün önce ekran kartını güncelledim ve ekran kartını güncelledikten sonra (oyun fark etmiyor) oyun oynarken birden ekran gidiyor, monitörde sinyal yok yazısı geliyor. Ancak bilgisayar çalışıyor. Klavye, mouse, bilgisayarın ledleri çalışıyor. Hatta kulaklıktan ses bile geliyor. Bilgisayar o durumdayken arkadaşlarımla Discord'dan konuşmaya devam edebiliyorum. Akabinde bilgisayarı tuşundan kapatıp tekrar açıyorum ve bu böyle devam ediyor. Denemediğim işlem kalmadı. Ekran kartını sök tak, RAM'leri sök tak, sıcaklıklardan dolayı ekran kartı kendini korumaya alıyor olabilir diyerek stres testi yaptım ve Max 73 derece gördüm. Ayrıca stres testinde herhangi bir kapanma olmadı. Bunların üstüne işlemciye, RAM'lere ve psuyada test yaptım (tüm parçaları 30 dakika teste soktum) ancak hiçbir hata görünmedi. BIOS güncelledim format attım ancak yine de çözüm alamadım. Denemediğim sadece SSD ve hard disk kaldı. Sizce sorun ne olabilir? @Recep Baltaş

Anakart: ASUS B450M K 2 (Son sürüm BIOS)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X
Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 2060 EVO
RAM'ler: Corsair Vengeance 8 GB 2X
SSD: Corsair MP510 480 GB
PSU: Corsair Spec Delta 550W

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Başka bir PCI-e kablosu takınca sorun çözüldü şuan sistemi sorunsuz kullanıyorum.

Geçmiş olsun, soketi sıkı oturtmak lazım, ekran kartı tarafında fazla hasar yoksa yeni kablo çözer, kararan PIN'i temizlemek lazım.

Kablo yenilemek için PSU'nun modüler olması gerekiyor, boşta başka soket varsa o kullanılabilir.
Teşekkür ederim. kararan pin'i nasıl temizleyebilirim ?
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 gün önce ekran kartını güncelledim ve ekran kartını güncelledikten sonra (oyun fark etmiyor) oyun oynarken birden ekran gidiyor, monitörde sinyal yok yazısı geliyor. Ancak bilgisayar çalışıyor. Klavye, mouse, bilgisayarın ledleri çalışıyor. Hatta kulaklıktan ses bile geliyor. Bilgisayar o durumdayken arkadaşlarımla Discord'dan konuşmaya devam edebiliyorum. Akabinde bilgisayarı tuşundan kapatıp tekrar açıyorum ve bu böyle devam ediyor. Denemediğim işlem kalmadı. Ekran kartını sök tak, RAM'leri sök tak, sıcaklıklardan dolayı ekran kartı kendini korumaya alıyor olabilir diyerek stres testi yaptım ve Max 73 derece gördüm. Ayrıca stres testinde herhangi bir kapanma olmadı. Bunların üstüne işlemciye, RAM'lere ve psuyada test yaptım (tüm parçaları 30 dakika teste soktum) ancak hiçbir hata görünmedi. BIOS güncelledim format attım ancak yine de çözüm alamadım. Denemediğim sadece SSD ve hard disk kaldı. Sizce sorun ne olabilir? @Recep Baltaş

Anakart: ASUS B450M K 2 (son sürüm BIOS)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
Ekran kartı: ASUS Dual RTX 2060 EVO.
RAM'ler: Corsair Vengeance 8 GB 2X.
SSD: Corsair MP510 480 GB.
PSU: Corsair Spec Delta 550W.

Ekran kartını FurMark ile 5 DK test eder misin? Bu sorun ya Power Supply ya da ekran kartı problemine benziyor.

Siyah ekrana düştüğünde fanlar son hız çalışıyor mu?
Evet fanlar son hız çalışıyor.

Ekran kartını FurMark ile 5 DK test eder misin? Bu sorun ya Power Supply ya da ekran kartı problemine benziyor.
Hocam ekran kartını yaklaşık yarım saat test ettim. Sıcaklık max 75 dereceyi gördü ve herhangi bir kapanma olmadı. Psuyada test yaptım ondada bir sorun çıkmadı

Hangi sürüm sürücüyü kurdun? DDU ile kaldırıp eski sürüme döner misin?

Bu sorun yaşanmaya başladıktan sonra DDU ile son sürüm yüklü olan 581.08 sürücüsünü kaldırdım ancak sonuç alamadım. Bunu üstüne format attım ve son sürüm sürücüyü (581.08) yükledim ancak yine aynısı olunca DDU ile yine son sürüm sürücüyü kaldırdım ve temmuz ayının sonunda yüklediğim sorun yaşamadığım (580.88) sürücüsünü yükledim ve yine aynısı yine aynısı...

Farklı HDMI veya DP kablosu ile dene.
Ekran kartının arkasındaki diğer slotları dene.
Önceki sahibinde hangi kablo hangi slota takarak kullanıyormuş sor ve ondaki PSU modeli neymiş?

Farklı bir monitör ile de denedim farklı kablo ile de denedim sonuç aynı. Kartı 0 almıştım yani bana ait hep display ve HDMI arasında kullandım.

OCCT ile de test yapar mısın, GPU, VRAM ve Power testi yap.

Hocam testleri zaten OCCT ile her bir parçayı yarım saat olmak üzere test ettim hatta Extreme modda test ettim yine de herhangi bir hata çıkmadı

Son düzenleyen: Moderatör: