Oyun oynarken ekran gidiyor, sesler gelmeye devam ediyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FRAGX
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 241
  • Etiketler Etiketler
    ekran oyun

FRAGX

Uzman
Oyun oynarken siyah ekrana düşüyorum, arkadaşlarımla konuşmaya devam edebiliyorum fakat arkadaşlarım oyun içerisinden düştüğümü söylüyor. Sistemi kasadan kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Geçenlerde ise şarkı dinlerken arkada oyun açıktı yine siyah ekrana düştüm ve dinlediğim şarkı loopa girdi. Neden kaynaklandığını bilmiyorum PSU'dan şüpheleniyorum. Kardeşimin monitörünü denediğimde de aynı şeyi yaptı, DP kablosunu değiştirmemiştim.

Not: Sorunu 5 gün önce yaşamaya başladım, belki daha önceden de böyleydi fakat denk gelmiyordum.

GPU: Zotac RTX 4070 Super Twin Edge
CPU: Ryzen 5 7500F
Kasa ve PSU: Thermaltake S200 tg 650W
RAM: Crucial Pro 16 GB 5600 MHz CL46
Anakart: ASUS Prime A620M-K
SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB
Monitör: Samsung Odyssey G65B 32"

Ekran kartlarını değiştirip deneyin zaten sorun kendini belli eder. Kendi kartini baska sisteme tak o sistemdeki karti da kendi sistemine.

Hocam oyunların çöktüğü esnada sistem dump dosyası oluşturmuş onlara baktım şimdi, nvlddmkm.sys olarak gözüküyor veriyor. Ekran kartı sürücüsü de güncel zaten, bugün sistemi abimlere götürüp orada test edeceğim. Daha sonrasında garanti :D

Hocam oyunların çöktüğü esnada sistem dump dosyası oluşturmuş onlara baktım şimdi, nvlddmkm.sys olarak gözüküyor veriyor. Ekran kartı sürücüsü de güncel zaten, bugün sistemi abimlere götürüp orada test edeceğim. Daha sonrasında garanti :D

@Grancrest hocam sistemi abimlere götürmeden önce güzel bir format attım, BIOS ve güncel sürücüleri yükledim fakat yine aynı şeyi yaptı. Abimin sistemi de bize getirdik şu an bir problem yok. Benim sistemi de garantiye yollayacağım. Teşekkür ederim ilgilendiğin için.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt