Oyun oynarken PC kapandı

Onursandros

Becerikli
Bilgisayarımda oyun oynarken birden ekran gitti ve fanları son hıza çekti. Direkt düğmeye basılı tutup kapattım. Oynadığım oyunda çok ağır bir oyun değil neden olmuş olabilir?

Genelde ekran kartı sorunu oluyor bu. Bir başka ama düşük ihtimal de PSU.

Zaten geçenlerde sistem çöküyordu buraya yazmıştım hatta sizde cevap yazmıştınız RAM'lerde sorun olabilir demiştiniz. O zamandan beri garantiye göndermeye kutu arıyorum ve hâlâ bulamadım. Bir de ben sizin BIOSTAR Z790 anakarta flashla BIOS kurduğunuz rehberi görüp kendimde olup olmadığına baktım ve var mış oradan tekrar BIOS kurunca düzeldi sistemim ama hâlâ sorunlar var demek ki. Oynadığım oyunda stick it to the stickman yani öyle sistemi zorlayacağını düşünmüyorum.

Sistem bileşenleri nedir? Ekran kartı NVIDIA ise 581.X sürücüyü değil de 577 deneyin. PSU'yu da OCCT Power testi yapın, oradaki tabloları paylaşın.(12v, 5v)

Sistem bileşenleri nedir? Ekran kartı NVIDIA ise 581.X sürücüyü değil de 577 deneyin. PSU'yu da OCCT Power testi yapın, oradaki tabloları paylaşın.(12v, 5v)

FurMark denedim hiçbir sorun yok aslında 1 saat kaldı 75 derecede sabitti şimdi bunu deneyeceğim.
Birde nvidia sürümüm 581.29

Dosya Ekleri

• IMG_20250926_171026.webp
    325,2 KB · Görüntüleme: 40
  • 17588961074453383058963568644231.webp
    380,6 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Hocam tabloların değeri yükteyken atın, boşta değil. İlk önce sürücü değiştirmeyi deneyelim.

Hocam tabloların değeri yükteyken atın, boşta değil. İlk önce sürücü değiştirmeyi deneyelim.

Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum pardon ama hiç dalgalanma olmadı o yüzden bundan farksız olacağını düşünmüyorum.

Ben zaten bozulduğunda sürücü değiştirdim hocam 581.08 idi böyle olunca 581.29a geçirdim güvenli modda DDU ile kaldırıp bir de kablolarını çıkartıp tekrar taktım güç kablosunu falan. Bir de dışarıda biraz işim var 8 9 gibi döndüğümde bakabileceğim bilgisayara.

Dosya Ekleri

• IMG_20250926_172318.webp
    350,9 KB · Görüntüleme: 49
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…