Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

feanorel

Uzman
Selam dostlar, son 2-3 aydır bilgisayarım ara ara kendi kendine resetleniyor. 1 ay önce falan oyunları açıp 10-15 dakika oynadıktan sonra çok fazla reset atmaya başladı. FC26'da bile reset atıyordu. 1 ay önce problem çok yaşanmaya başlayınca sistemi testlere soktum. Ayrı ayrı tüm parçaları yük altında test ettim fakat PC hiçbir şekilde kapanmadı. Kasayı açıp ekran kartını söküp geri taktım ve bu problem ortadan kalktı. Fakat PC dün BF6 oynarken tekrar reset atmaya başladı. Acaba güç kaynağım mı yeterli değil çünkü pek kaliteli bir PSU değil. Ekran kartında sorun varsa ayvayı yedim gibi.

Sistem özelliklerim bunlar;
AMD Ryzen 5 2600
ASUS TUF B450M Plus-II
Sapphire Pulse Radeon RX 6700 XT 12 GB
XPG 4x8 GB 3200 MHz
Adata XPG 512 GB M.2 + Patriot Burst 480 GB
Thermaltake Litepower 650W

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
E o zaman cozuldu. 3000 MHz'ye dusurerek cozmek para harcamaktan iyidir sonucta. 😊
Evet şu anlık sıkıntı gözükmüyor ama zaten her oyuna girdiğimde olan bir sorun değil. Sanırım ani dalgalanmalarda bir sorun oluşuyor dün çünkü 4-5 saat BF6 oynadım 4-5 saatin sonunda bir kere reset attı. Bu sabah bir el girdim direkt reset attı. Birkaç gün daha test edeceğim bu sırada favoriye PSU ekleyeceğim zaten değiştirme düşüncem vardı.

Selam tekrardan herkese. Aşağıdaki PSU'yu satın aldım taktım ve sorun çözüldü arkadaşlar. Hepinize yardımları için teşekkür ederim.

O zaman once RAM hizini uzerindekine gore ayarlayip yapip tek tek test et, RAM'ler temiz cikarsa iyi cunku fiyatlari cok artti. Ardindan ikili olarak calistirmayi dene. Onda yine reset atarsa PSU'dan olma ihtimali cok fazla. Bir PSU alip denersin. OCCT icinden de yine ekran karti testi de yapabilirsin.

Tamamdır hocam 3 RAM 3200 MHz diğeri 3000 MHz o zaman BIOS'tan 3000 olarak ayarlayayıp deneyeyim, sonra iki RAM olarak test edeyim değil mi?

Tamamdır hocam 3 RAM 3200 MHz diğeri 3000 MHz o zaman BIOS'tan 3000 olarak ayarlayayıp deneyeyim, sonra iki RAM olarak test edeyim değil mi?

Memtest yapmak zor geliyorsa 2 X 3200 MHz olarak takip hizlica deneyebilirsin. 3000 MHz olanla 3200 MHz'i eslestirip deneyeceksen de hizi 3000 MHz olarak birak. Yine sorun yasanirsa RAM'leri tek tek Memtest ile test etmen gerekecek tabii. Memtest sirasinda cok yuk binmez, PSU'dan ise orada reset atmamasi gerek. RAM'ler temiz ama oyunda gidiyorsa muhtemel PSU. RAM'ler ikili olarak sorunsuz calisiyorsa 4 kanalda sorun yasiyorsundur zaten. 2 x 3200 Mhz ve 2x 3000 Mhz denemelerinde sorun cikmazsa 4x 3000 Mhz olarak da deneyebilirsin.

Memtest yapmak zor geliyorsa 2 X 3200 MHz olarak takip hizlica deneyebilirsin. 3000 MHz olanla 3200 MHz'i eslestirip deneyeceksen de hizi 3000 MHz olarak birak. Yine sorun yasanirsa RAM'leri tek tek Memtest ile test etmen gerekecek tabii. Memtest sirasinda cok yuk binmez, PSU'dan ise orada reset atmamasi gerek. RAM'ler temiz ama oyunda gidiyorsa muhtemel PSU. RAM'ler ikili olarak sorunsuz calisiyorsa 4 kanalda sorun yasiyorsundur zaten. 2 X 3200 MHz ve 2X 3000 MHz denemelerinde sorun cikmazsa 4X 3000 MHz olarak da deneyebilirsin.

Selam tekrardan, RAM'leri 3000 MHz'ye ayarladım test ettim reset atmadı, sonra 2 slot olarak 16 GB kullandım onda da atmadı. FurMark testleri falan da yaptım ekran kartında da sıkıntı göremedim. Sorun PSU kaynaklı gibi duruyor hocam. Sizin PSU öneriniz varsa süper olur. 650 - 750W falan olabilr.

2 slot olarak oyunda reset atmadi mi? Oyle anladim. O durumda PSU'dan degil RAM'leri 4 kanal kullanmaktan sorun yasiyor olabilirsiniz ama.

PSU icin yine de oneri olarak su uygun.

Yok hocam önce 4 slot 3000 MHz olarak oynadım reset atmadı. Sonra kasayı açtım 2 slota düşürdüm yine reset atmadı.

E o zaman cozuldu. 3000 MHz'ye dusurerek cozmek para harcamaktan iyidir sonucta. 😊
Evet şu anlık sıkıntı gözükmüyor ama zaten her oyuna girdiğimde olan bir sorun değil. Sanırım ani dalgalanmalarda bir sorun oluşuyor dün çünkü 4-5 saat BF6 oynadım 4-5 saatin sonunda bir kere reset attı. Bu sabah bir el girdim direkt reset attı. Birkaç gün daha test edeceğim bu sırada favoriye PSU ekleyeceğim zaten değiştirme düşüncem vardı.

Selam tekrardan herkese. Aşağıdaki PSU'yu satın aldım taktım ve sorun çözüldü arkadaşlar. Hepinize yardımları için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm