Bence ekran kartı yükseltmesi yeterli. OLED içinde 1-2 yıl daha bekleyebilirsen fiyatları daha uygun olur ve piyasada biraz daha yer edinir diye düşünüyorum. Samsung ve Çinlilerin biraz piyasaya OLED salmaları lazım ki fiyatları biraz daha düşsün.:D

@BerkayZ87 hocam sizce de OLED fiyatları düşer mi 1-2 yıla?

16 VRAM bazı oyunlarda sorun yarattığı görülüyor. O yüzden 16 VRAM ekran kartı almak cidden mantıklı mı çok kafaya takılacak bir sorun mu?
Hocam 8 gb vram 2k laptopta oyunların çoğunu sıkıntsız oynatıyor. 16gb vram in eskimesine daha çok var merak etmeyin.

Hocam 8 GB VRAM 2K laptopta oyunların çoğunu sıkıntsız oynatıyor. 16 GB VRAM'in eskimesine daha çok var merak etmeyin.

Indiana Jones and Great Circle Oyunun'da 5080 test sırasında takılmalar yaşıyor VRAM yetersiz olduğu için aşağıya video linki bırakıyorum merak ediyorsan. Bundan ötürü tedirginim bu şey gibi çok güçlü bir araban var ama tekerlekleri dayanmıyor o hıza çıkmaya.

5080 vs 4090 4K test videosu

4K monitör varken OLED almak israf gibi. Aynı şekilde 3080 varken 5080 almak da. İkisi de olur ama öncesinde elinizdekini satın. OLED'e geçmek istiyorsanız önce 4K'nızı satın veya 5080'e yükseltmek istiyorsanız önce 3080'inizi satın.

Bence ekran kartı yükseltmesi yeterli. OLED içinde 1-2 yıl daha bekleyebilirsen fiyatları daha uygun olur ve piyasada biraz daha yer edinir diye düşünüyorum. Samsung ve Çinlilerin biraz piyasaya OLED salmaları lazım ki fiyatları biraz daha düşsün.:D

@BerkayZ87 hocam sizce de OLED fiyatları düşer mi 1-2 yıla?

Gerçekten OLED fiyatları bayağı düşüşte. Güncel çıkan QD-OLED monitörler hem daha iyi hem daha ucuzlar.

Indiana jones and great circle Oyunun'da 5080 test sırasında takılmalar yaşıyor VRAM yetersiz olduğu için aşağıya video linki bırakıyorum merak ediyorsan. Bundan ötürü tedirginim bu şey gibi çok güçlü bir araban var ama tekerlekleri dayanmıyor o hıza çıkmaya.

5080 vs 4090 4K test videosu

Hocam eğer 5080 VRAM sıkıntısı yaşatacaksa zaten başka seçenek yok ki??? Oyunların optimizasyonu kötü sadece oyuncuların çoğu hala 4060 kullanıyor. Herkes 4090 5090 alamaz. Şu an liderlikteki ilk 5 karttan birinden falan bahsediyoruz 5080 diyerek gözünüzü seveyim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-07 001256.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-07 001256.webp
    192,1 KB · Görüntüleme: 36
4K monitör varken OLED almak israf gibi. Aynı şekilde 3080 varken 5080 almak da. İkisi de olur ama öncesinde elinizdekini satın. OLED'e geçmek istiyorsanız önce 4K'nızı satın veya 5080'e yükseltmek istiyorsanız önce 3080'inizi satın.

4K'yı satmayı düşünmüyorum. 4K'yı alırken asıl amacım film diziydi ama oyun içinde sorun olmaz diye düşünmüştüm. Bu düşüncem çok uzun sürmedi 2-3 yılda performansta bayağı kayıp yaşadım. Satarsam ikincil 1080p monitörü satmayı düşünüyorum. Satışlardan gelecek paralar çok fazla ücret karşılamayacak ve taksitle almayı planlıyorum. O da ancak bir taksitini karşılayacağı için hemen satma acelem yok aldıktan sonra satışını yaparım.

4K'yı satmayı düşünmüyorum. 4K'yı alırken asıl amacım film diziydi ama oyun içinde sorun olmaz diye düşünmüştüm. Bu düşüncem çok uzun sürmedi 2-3 yılda performansta bayağı kayıp yaşadım. Satarsam ikincil 1080p monitörü satmayı düşünüyorum. Satışlardan gelecek paralar çok fazla ücret karşılamayacak ve taksitle almayı planlıyorum. O da ancak bir taksitini karşılayacağı için hemen satma acelem yok aldıktan sonra satışını yaparım.

2. el temiz bir karta üstüne koyup geçebilirsin aslında, 3080'e çoğu satıcı takas için sıcak bakar.