Makaleler
39
Yer
Cordis Die
TBMM'ye sunulan kanun teklifinde artık yeni muhatap BTK yerine Siber Güvenlik olacak gibi görünüyor.

Süreyya Hanım'ın muhteşem değişimi?

IMG_1577.webp

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı ile, BTK'nın emir aldığı yerler zaten tamamı ile farklı. İkisi de kendi hür iradeleri ile baskı olmadan, objektif şekilde karar veriyorlar. Sadece bakış açıları farklı. Bu kutsal kararı kutluyorum.

Tam işi ilerlettim, birkaç oyun çıkarıp şirket kurmayı düşünüyordum. Gelişen olaylara bak, umarım uzun vadeli olur da yurt dışına çıktıktan sonrası beni bağlamaz.

Bence bununla beraber yasal süreçlere uyum sürecinde daha radikal kararlar gelecek, bu oyun dünyasındaki PEGI ve ESRB gibi kuruluşların belirlediği küresel normlara uyum sağlanmaya çalışılacak.

Bunlardan dolayı oyun stüdyolarının yasal uyumluluk sağlanması için daha fazla bütçe ayırması gerekebilir deniyor.

Tezini kim daha iyi savunabilirse daha çok onun istedikleri olacak. Bir tarafta kafatasçı yeşil ve siyah bayrakçılar, baby boomer ve X kuşağı; diğer tarafta oyun geliştiriciler, Y ve Z kuşağı.

Medya'nın olayı artık kimin sesi daha gür çıkıyor olduğu için oyun kitlesinin çok büyük bir kitlesi ve gücü olması lazım. Rende binasının ve illetvekillerinin de yerini hesaba katarsak oyun kitlesinin işi çok zor.