6 adet disk kullanan biri olarak bu soruna kesin bir cozum bulamadim ancak Steam Client hakkinda belki isinize yarayacak bir davranis sezmistim:
Siz indirme yaparken, eger oyunun kurulu oldugu diskte yeterince alan yoksa, Steam en bos olan, kutuphane ayarlanmis baska bir diskinizi kullaniyor. Bazen bunu oyunun kurulu oldugu diskte guncelleme icin yeterli alan olsa bile daha bos olan bir diskim varsa onu yegledigini de fark ettim.
Cozum olarak baslarda Steam'in kullandigi HDD harici oldugu icin cikariyordum ve duzeliyordu, bazen "guncelleme icin yeterli alan yok" hatasi alsam da. Sonrasinda HDD'lerim doldu ve diger SSD olan disklerimde yer açıldı, bu yuzden de Steam, oyun guncellemelerini yaparken HDD'lerimi kullanmak yerine 100GB bos alani olan SSD'mi kullaniyor, o da kullanmasi gerekirse. Ideal bir cozum degil ancak bende durum boyle ilerledi.
Bazen HDD'yi cikarmaya usendigim vakitler Steam > ayarlar > depolama kismindan HDD'yi secip, UC noktaya tiklayip bu kutuphaneyi kaldir diyordum. Guncellemeyi yaptiktan sonra da tekrar kutuphane olarak ekliyordum. Bu da yardimci olur umarim.