ozaanw

Uzman
Merhaba, PUBG için Steam'de her güncelleme geldiğinde güncelleme 5-10 GB olmasına rağmen, hatta "indirme tamamlandı" yazısı görmeme rağmen, "dosyalar güncelleniyor" kısmı aşırı yavaş. Sorunu anlamak için çok uğraştım, oyunun SSD'ye kurulu olduğunu her yerden kontrol ettim ama oyun indirilirken SSD kullanımı %2 civarında, HDD kullanımı %100 civarında. Biliyorum ki bu başlı başına indirmeyi HDD'den yapıyor demek değil ama kaynak İzleyicisi'nin disk kısmından aldığım verilerde bunu kanıtlar nitelikte (ek kısmına bırakacağım). Oyun zaman zaman 500 MB/sn disk kullanımı görse de bir anda 15-20'lere düşüyor çoğunlukla. Steam bildiğiniz güncellemeyi yaparken bir yandan HDD kullanıyor. Oyunu kaç kez sildim, indirdim bir türlü çözemiyorum bunu. Steam'in kendisi SSD'de kurulu, SSD'de yer var, HDD'deki SteamLibrary kısmında "downloading" klasöründe 578080 klasörü (PUBG'nin kodu) var ama ne kadar silsem de güncelleme başlatınca oraya geri geliyor. Bu durumu çözmeme ve Steam'ın tüm indirmeyi SSD içerisinden yapmasını sağlamama yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. (E Diski SSD, D diski HDD)

Ekran görüntüsü 2026-08-13 222319.webp

Ekran görüntüsü 2026-08-13 222438.webp

Ekran görüntüsü 2026-08-13 222603.webp

6 adet disk kullanan biri olarak bu soruna kesin bir cozum bulamadim ancak Steam client hakkinda belki isinize yarayacak bir davranis sezmistim:

Siz indirme yaparken, eger oyunun kurulu oldugu diskte yeterince alan yoksa, Steam en bos olan, kutuphane ayarlanmis baska bir diskinizi kullaniyor. Bazen bunu oyunun kurulu oldugu diskte guncelleme icin yeterli alan olsa bile daha bos olan bir diskim varsa onu yegledigini de fark ettim.

Cozum olarak baslarda Steam'in kullandigi HDD harici oldugu icin cikariyordum ve duzeliyordu, bazen ''guncelleme icin yeterli alan yok'' hatasi alsam da. Sonrasinda HDD'lerim doldu ve diger SSD olan disklerimde yer acildi, bu yuzden de Steam, oyun guncellemelerini yaparken HDD'lerimi kullanmak yerine 100GB bos alani olan SSD'mi kullaniyor, o da kullanmasi gerekirse. Ideal bir cozum degil ancak bende durum boyle ilerledi.

Bazen HDD'yi cikarmaya usendigim vakitler Steam > Ayarlar > Depolama kismindan HDD'yi secip, uc noktaya tiklayip bu kutuphaneyi kaldir diyordum. Guncellemeyi yaptiktan sonra da tekrar kutuphane olarak ekliyordum. Bu da yardimci olur umarim.

6 adet disk kullanan biri olarak bu soruna kesin bir cozum bulamadim ancak Steam Client hakkinda belki isinize yarayacak bir davranis sezmistim:

Siz indirme yaparken, eger oyunun kurulu oldugu diskte yeterince alan yoksa, Steam en bos olan, kutuphane ayarlanmis baska bir diskinizi kullaniyor. Bazen bunu oyunun kurulu oldugu diskte guncelleme icin yeterli alan olsa bile daha bos olan bir diskim varsa onu yegledigini de fark ettim.

Cozum olarak baslarda Steam'in kullandigi HDD harici oldugu icin cikariyordum ve duzeliyordu, bazen "guncelleme icin yeterli alan yok" hatasi alsam da. Sonrasinda HDD'lerim doldu ve diger SSD olan disklerimde yer açıldı, bu yuzden de Steam, oyun guncellemelerini yaparken HDD'lerimi kullanmak yerine 100GB bos alani olan SSD'mi kullaniyor, o da kullanmasi gerekirse. Ideal bir cozum degil ancak bende durum boyle ilerledi.

Bazen HDD'yi cikarmaya usendigim vakitler Steam > ayarlar > depolama kismindan HDD'yi secip, UC noktaya tiklayip bu kutuphaneyi kaldir diyordum. Guncellemeyi yaptiktan sonra da tekrar kutuphane olarak ekliyordum. Bu da yardimci olur umarim.

Çok teşekkürler fakat güncelleme 10, oyun da 50GB. Bu durumda SSD'de ki boş 120GB yetmeli diye düşünüyorum, kütüphaneyi kaldıramıyorum çünkü içerisinde farklı oyunlar da var, HDD'yi de manuel olarak sökmem mümkün değil. Steam'ın HDD'yi görmemesini sağlamanın başka bir yolunu da bulamıyorum, oyunu silip indirdiğimde 10GB güncellemeden daha hızlı inip kuruluyor 50GB indirme, üstüne üstlük güncellemeden büyük indirme yaparken tamamen SSD kullanıyor, ne hikmetse güncellemede HDD kullanma ihtiyacı duyuyor.

kütüphaneyi kaldıramıyorum çünkü içerisinde farklı oyunlar da var
Kutuphaneyi kaldir tusunu kullandiginizda herhangi bir veri kaldirilmiyor, merak etmeyin. Hatta az once denedim emin olmak icin, herhangi bir verim gitmedi. Sadece Steam client ile olan bagini kesiyorsunuz, bu yuzden de Steam guncelleme yapilirken kullanmaya yeltenmiyor.

Bu can sikan durumunuzu cidden anlayabiliyorum, ben de cok cektim maalesef. Gercek bir cozum bulabilmemiz umidiyle 🫡