Oyun testi videoları ile kendi deneyimlerim neden farklı çıkıyor?

Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
YouTube'dan ekran kartım ve işlemcim için oyun test videosu bakıyorum. Mesela 75 FPS çıkıyor oyunu kendim indirip açıyorum 55 FPS oluyor. Bu farklar neden anlayamadım. Darboğaz yaşamıyorum, Radeon Software'den performansım artsın diye ayar yapıyorum, ekran kartı sürücülerini de DDU ile silip AMD'nin sitesinden orijinal olarak yükledim, RAM'lerimde sorun var mı diye baktım. Hiçbir sorun gözükmüyor. Ama yine arada fark var. Benim gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba?

Yani aslında bazı videolarda çok fark olmuyor bazı videolarda çok fark oluyor videodan videoya değişir.

Çoğu sponsorlu, etkileşim için yüklenmiş fake videolar çünkü.

Arka plandaki programlardan kaynaklanıyor. Aynı SSD aynı RAM'ler aynı anakartı kullanıyor musunuz videodaki test cihazıyla?

Peki asıl testleri nereden görebilirim?
İsim yapmış Türk kanalların hazır sistem videolarında sende çıkanlar ile daha yakın değerleri görürsün. Fakat onlarda sistem daha çok satsın diye overclocklu değerleri normal değerler gibi sunuyor. Default performansı gösteren kanal var mıdır bilmem. Herkes ekmeğinde.

Forumlarda direkt parça sahibi 1. kullanıcılardan daha doğru değer bilgileri alırsın.

Hocam o yüzden mi benim izlediğim videoda adam 60 FPS alırken ben 45-50 alıyorum. Yani onlar overclock değerleri normal diye sunduğu için mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…