Oyun ve App geliştirme için M2 MacBook mu yoksa RTX 5070’li taşınabilir laptop mu?

İyi sosyaller. Üniversitede yazılım mühendisliği okuyacağım. Oyun geliştirme alanında ilerlemeyi düşünüyorum, ancak App geliştirme de olabilir; tam karar veremedim. Bu yüzden ağır bir laptop almak yerine, işimi kolaylaştıracak bir M2 MacBook alıp evde de yaklaşık 55K-60K, monitor dahil bir sistem kurmak nasıl bir fikir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer tamamen, oyun geliştirme, yazılım üstüne kullanacaksanız Macbook iyi tercih olacaktır.

Eve masaüstü setup kuracaksan, gayet mantıklı. 55-60k işini görür her türlü bence. Aynı şekil Mac'de gayet işini görür.

Görmemişim, 5070'li laptop alacaksınız sandım. Masaüstü kurulacaksa, her işinizi oyun dahil göreceği için daha mantıklıdır diye düşünüyorum.

Mantıklı. Sadece Mac ile oyun geliştirmek sıkıntı olabiliyor arada. Fakat Windows bir masaüstü de alacaksan sorun yok. Mesela konsol oyunu yapacaksan eğer SDK'lar sadece Windows destekliyor diye biliyorum. Bunu Mac'te yapamazsın. Ve birkaç sorun daha. Ama evde masaüstü PC olacaksa sorun yok.

3 boyutlu tasarım için MacBook çok önermem (oyun için 3 boyutlu tasarım yapılıyor diye biliyorum). Bir de M2. 5070'li güzel bir setup dizin arkanıza yaslanın.

3 boyutlu tasarım için MacBook çok önermem (oyun için 3 boyutlu tasarım yapılıyor diye biliyorum). Bir de m2. 5070'li güzel bir setup dizin arkanıza yaslanın.

Gerekebiliyor, fakat çok da sorun yaratmaz bence. Özellikle dediğiniz gibi MacBook yanına setup dizecekse eğer çok iyi olur.

Zaten oyun oynamayı da seven birisiyim Windows bir laptop alıp hem ısınma hem de yük derdiyle uğraşmak yerine dediğiniz gibi bir PC toplayıp dışarıdaki işlerimin hepsini M.2 ile halledebilirim ki tahminimce benim yapacağım assetleri vs M.2'de kaldırır sonuçta AAA oyun yapacak halim yok

Laptop için aslında ASUS TUF A16/F16 veya R9T/X7T güzel olur soğutmaları başarılı bayağı. Ama ben setup dizeceğim derseniz daha iyi olur.

Laptop için aslında ASUS TUF A16/F16 veya R9T/X7T güzel olur soğutmaları başarılı bayağı. Ama ben setup dizeceğim derseniz daha iyi olur.

TUF'lar F/P değil eve soğutması iyi ama marka adından pahalı bir de onların servisleri iğrenç ötesi. R9t 5070 düşünüyordum ancak pildir taşınabilirliktir sıkıntı hepsi. Bir de 8 GB VRAM yeterli gelmeyebilir ama oyun oynayanda birisiyim bu yüzden ne kadar süre Mac kullandıktan sonra PC toplarım bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…