Xi4lben

Uzman
Merhabalar arkadaşlar, yakın zamanda bilgisayarıma bakım yapıp kapsamlı bir format atmayı düşünüyorum. Bilgisayarı genellikle oyun ve video izleme amacıyla kullanıyoruz.

FPS odaklı bir kullanıcıyım, bu yüzden sistemin performansını en iyi düzeye getirmek istiyorum. Format sonrası uygulayabileceğim, FPS’yi artıracak sistem ayarları veya optimizasyon tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

İşletim sistemi olarak LTSC kurmanızı öneririm. Son derece hafif, gereksiz uygulamalar ve telemetriler yok.

Bunun dışında, sürücülerinizi güncel tutmanız dışında FPS için yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Bunun için ekran kartı, VRAM, RAM ve işlemcinin dengeli olması lazım. Sisteminin özellikleri ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi olarak LTSC kurmanızı öneririm. Son derece hafif, gereksiz uygulamalar ve telemetriler yok.

Bunun dışında, sürücülerinizi güncel tutmanız dışında FPS için yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Geçenlerde bir arkadaş çekirdek kullanımını 1'den 6'ya falan bir şeyler yaptı, "çok etki eder" dedi. Benzer işlemler var mı diye merak etmiştim.

Geçenlerde bir arkadaş çekirdek kullanımını 1'den 6'ya falan bir şeyler yaptı, "çok etki eder" dedi. Benzer işlemler var mı diye merak etmiştim.

O dediğin MSConfig ayarı geliştiriciler için. Varsayılan olarak çekirdeklerin hepsi açık gelmekte zaten. Tik kapalı kalsın.

Bizim gibi son kullanıcılar için bu ayarın herhangi bir etkisi olamaz. @Hououin Kyouma hocamın dediği gibi. Bu ayarı geliştiriciler kullanıyor. Bizlik bir şey yok yani.

Hatta kapalı tutmanızı öneririm. Bazı sistemlerde bilgisayarın hiç açılmadığını, açılsa da işlemcinin çok ısındığını gördüm.

Bunun için ekran kartı, VRAM, RAM ve işlemcinin dengeli olması lazım. Sisteminin özellikleri ne?
Ekran kartı NVİDİA RTX 4060 8GB
İşlemci: Amd Ryzen 5 5600
Ram: 32 GB
SSD 1 TB

Bizim gibi son kullanıcılar için bu ayarın herhangi bir etkisi olamaz. @Hououin Kyouma hocamın dediği gibi. Bu ayarı geliştiriciler kullanıyor. Bizlik bir şey yok yani.

Hatta kapalı tutmanızı öneririm. Bazı sistemlerde bilgisayarın hiç açılmadığını, açılsa da işlemcinin çok ısındığını gördüm.
Anladım hocam o halde ilk atılan redditteki işlemleri yapıp bırakayım doğru mu anladım?

Eğer LTSC kurmak isterseniz, bahsettiğim uygulamaları indirmeniz ve Windows'u etkinleştirmeniz için yardımcı oluruz.