Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pacbot

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, biliyorum sorum biraz garip ve saçma gelebilir ama sizce oyundayken, bir program kullanırken ya da masaüstündeyken rastgele tuşlara basmak bilgisayarın performansını düşürür mü ya da bilgisayara zarar verir mi? Çok takıntılı bir insanım. Bastığım tuşlar şunlar: ESC’e tek bastım, ALT + F4’e bastım, ses çıktı. " tuşuna bastım, tekrar ALT + F4 yaptım. CS:GO’da Shift’e bastım, L tuşuna bastım. Spotify’da yön tuşlarına, 0’a, virgüle ve Enter’a bastım. CS’de H tuşuna bastım, Spotify’da bir reklama tıkladım. CS’de ESC’e bastım, ardından 3’e bastım. Sohbetteyken TAB tuşuna bastım. CS’de Shift + TAB ve B tuşlarına bastım. Valorant’ta " tuşuna bastım, ALT + F4’e bastım, ses çıktı. CS’de K’ye basmak isterken yanlışlıkla J’ye bastım. Logitech Gaming Software programında “AAT” yazdım. LoL’de markette " tuşuna bastım. Google’da Insert tuşuna bastım. Business Tour oyununda Z tuşuna bastım. Microsoft Store’da T ve Enter’a bastım. Metin belgesinde CTRL tuşuna bastım. Opera’da arama yaparken TAB ve Z tuşuna bastım. Valorant’ta ESC ve W’ye bastım. LoL’de maç sırasında Shift ve virgül tuşuna bastım.

Çözüm
Eder. Her tuşa basma sırasında işletim sistemi bir kesme(interrupt) yaratır. Interrupt işlemcinizi kısa süreli olarak dondurur, gelen tuş basımının algılanıp ona göre eylem alınması için. Siz tuşa ne kadar çok basarsanız o kadar interrupt yaratıp işlemcinizi meşgul edersiniz. Bilgisayarınız "yavaşlar".
Sıkıntı olmaz. Onun haricinde ya trol konu açıp dalga geçiyorsun ya da ciddisin, ciddiysen bir psikoloğa görün.

Sıkıntı olmaz. Onun haricinde ya trol konu açıp dalga geçiyorsun ya da ciddisin, ciddiysen bir psikoloğa görün.

Eder. Her tuşa basma sırasında işletim sistemi bir kesme(interrupt) yaratır. Interrupt işlemcinizi kısa süreli olarak dondurur, gelen tuş basımının algılanıp ona göre eylem alınması için. Siz tuşa ne kadar çok basarsanız o kadar interrupt yaratıp işlemcinizi meşgul edersiniz. Bilgisayarınız "yavaşlar".

Çözüm
Çok kritik... Şansılısınız ki ALT + F13 yapmadınız. İşlemci soketine kısa devre yaktırıp işlemciyi yakıyor bu kısayol. Büyük bir risk atlatmışsınız geçmiş olsun.

Klavyeye rastgele basmakla bir şey olmaz hocam ama internetten sağdan soldan korsan yazılım oyun türleri vesaire indirirseniz işler sıkıntıya düşer o zaman.

Sağ olun hocam basmamaya çalışacağım.