SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

Oyun ve yazılım için 3000TL'ye kadar tercihen %100 klavye arayışındayım. Sizce hangi modelleri tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyzico üyeliğiniz varsa İyzico arayüzüyle ödeme yapıp (dilediğiniz bankanın kartıyla, iyzico kart çıkarmanıza gerek yok) %10 cashback alabiliyorsunuz.

Olmasını istediğiniz veya istemediğiniz özellikler durumlar varsa belirtirseniz daha iyi önerilerde bulunan arkadaşlar çıkacaktır.

Bunlar arasında sanırım en iyisi G98 Pro doğru mudur? Ek olarak turuncu Switch oyun tarafında sorun çıkarır mı? Daktilo gibi ses çıkarmasını istemiyorum klavyenin.

Bunlar arasında sanırım en iyisi G98 Pro doğru mudur? Ek olarak turuncu Switch oyun tarafında sorun çıkarır mı? Daktilo gibi ses çıkarmasını istemiyorum klavyenin.
Oyunlarda öncelik her daim red switch olmalı. Turuncu switch, red switche göre bir tık daha sesli fakat öyle çok sesi yok. Benim önerdiklerimde red switch mevcut. Ben olsam red switch alırdım.

Oyunlarda öncelik her daim red switch olmalı. Turuncu switch, red switche göre bir tık daha sesli fakat öyle çok sesi yok. Benim önerdiklerimde red switch mevcut. Ben olsam red switch alırdım.
Hocam amacım almışken en az 5 yıl götürecek bir ürün almak o yüzden kafam karışıyor aktif olarak MX Keys var ancak hiç verim alamıyordum üstüne bir de enerji içeceği dökünce garantiye yollamak şart oldu. MX Keys'de yaşadığım tecrübeler sonrası kablosuz klavyeden korkar oldum :=)

Hocam amacım almışken en az 5 yıl götürecek bir ürün almak o yüzden kafam karışıyor aktif olarak MX Keys var ancak hiç verim alamıyordum üstüne bir de enerji içeceği dökünce garantiye yollamak şart oldu. MX Keys'de yaşadığım tecrübeler sonrası kablosuz klavyeden korkar oldum:=)

Önerdiğim hot swap/kablolu bir klavye. Switch'ler bozulsa bile yenisini alıp takma imkanın var. Asıl sıkıntı, Switch'i lehimli olanlar.

Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim, standart olarak bildiğimiz red blue green brown orange gibi şablon switchlerden değil attığım modeldeki flame orange switch. anahtarı üreten TTC firmasının isimlendirme olarak koymasından ibaret. Aslında custom switch yani.
Şu ana kadar yapılan öneriler arasında evet. Switch konusu için ise yukarıdaki açıklamalarım aynen geçerli. Bildiğimiz şablon Cherry Mx Orange switchlerden tactile switchlerden değil. Örneğin ben Dream Switch kullanıyorum ancak rengi mor diye klasik bildiğimiz razer huntsman'lardaki purple switch türünde değil.

Ses çok şahsi bir konu olduğu ve ağırlıklı olarak klavyenin ses yalıtım durumuyla alakalı da olduğu için yorum yapmam doğru olmaz, buradan inceleyebilirsiniz (tabii ki hiçbir zaman dışarıya bu denli bir ses gelmiyor mikrofonlanarak kaydedildikleri için -kendim de mikrofonlayarak kaydediyorum- videoda gerçeğe nazaran daha yüksek ses deneyimliyoruz)

Ayrıca By. Scout hocamın da dediği gibi hotswap çok önemli.

Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim, standart olarak bildiğimiz red blue green brown orange gibi şablon switchlerden değil attığım modeldeki flame orange switch. anahtarı üreten TTC firmasının isimlendirme olarak koymasından ibaret. Aslında custom switch yani.

Şu ana kadar yapılan öneriler arasında evet. Switch konusu için ise yukarıdaki açıklamalarım aynen geçerli. Bildiğimiz şablon Cherry Mx Orange switchlerden tactile switchlerden değil. Örneğin ben Dream Switch kullanıyorum ancak rengi mor diye klasik bildiğimiz razer huntsman'lardaki purple switch türünde değil.

Ses çok şahsi bir konu olduğu ve ağırlıklı olarak klavyenin ses yalıtım durumuyla alakalı da olduğu için yorum yapmam doğru olmaz, buradan inceleyebilirsiniz;

Ayrıca By. Scout hocamın da dediği gibi hotswap çok önemli.

Klavye çok hoş bütçeme de uyuyor ancak MX Keys sağ olsun tek korkum tablosuz modlarının kötü olması :) gerçi kablolu da kullanılıyor ancak özellik varken kablosuz kullanmak ta hoş olur. Ek olarak Rapid Trigger özelliği sizce önemli mi ve bu cihazda var mı?

Yazılımcısınız diye full size almanıza gerek yok, full size klavye bir zaman sonra sıkıntı çıkarıyor. Şuan Wooting 80He kullanıyorum, herhangi bir eksiklik yaşamıyorum. Ben de yazılımcıyım. Uygun fiyata hall effect bir klavye bulup satın alın. Eğer sizin için numpad vazgeçilmez bir şey ise (ki benim için öyleydi, fakat şuan gayet rahatım, yukarıdaki sayılara alıştım), ek olarak numpad klavye alabilirsiniz, gerektiğinde kullanırsınız. Ha ben illa full size istiyorum diyorsanız alacağınız klavye kesinlikle hot swappable olsun, yarın öbür gün çift tıklama problemi vb olursa lehimle uğraşmamış olursunuz.