33529

Üyecik
Selamlar herkese,

Hem aktif olarak yazılımla ilgileniyorum hem de yüksek seviyede rekabetçi FPS oyunları (CS2 vb.) oynuyorum. Bu yüzden masamdaki emektarı emekliye ayırıp hem kod yazarken keyif verecek hem de oyunda avantaj sağlayacak yeni bir klavye arayışına girdim.

Aradığım özellikler tam olarak şunlar:

• İşletim Sistemi ve Sürücü Uyumluluğu: Günlük hayatımda ve işte ana işletim sistemi olarak GNU/Linux (CachyOS) kullanmaktayım. Alacağım klavyenin Rapid Trigger, profil ve ışıklandırma ayarlarını Linux üzerinde sorunsuz yapabilmeliyim. Bu yüzden klavyenin tercihen WebUSB/WebHID destekli tarayıcı tabanlı bir sürücüsünün (Wooting veya DrunkDeer web driver mantığı gibi) olması ya da native Linux yazılımının bulunması benim için şart. Windows'a bağımlı kalmak istemiyorum.
  • Performans (Rapid Trigger): Rekabetçi oyunlar için kesinlikle Hall Effect (Manyetik) switch'li ve Rapid Trigger özellikli bir model olmalı. Tepki süresi ve performans önceliğim.
  • Layout (Düzen): Kod yazarken yön tuşlarını ve fonksiyon tuşlarını aktif kullandığım için %60 klavyeler beni biraz zorlayabilir. %75 veya TKL (Tenkeyless) düzeninde olması çok daha iyi olur.
  • Ses Profili (Creamy / Marbly): Klavyenin sesinin "creamy" (kremsi) veya "marbly" (mermersi) tarzda olmasını istiyorum. Ancak sesin aşırı boğuk ve çok derin (aşırı thocky) olmamasını, tatlı bir netlikte kalmasını tercih ederim.
  • Renk Tercihi: Önceliğim siyah renkli modeller. Ancak gözü alan, aşırı çiğ veya bembeyaz bir ton olmaması şartıyla kırık beyaz ya da retro beyaz tarzındaki modelleri de düşünebilirim.
  • Kullanım Amacı: %50 Yazılım/Yazı yazma, %50 Rekabetçi Oyun.
Manyetik klavyelerin ses konusunda mekanikler kadar esnek olmadığını biliyorum ama son dönemde kasa yapısı ve switch kalitesiyle (örneğin Gateron Magnetic Jade switch'ler gibi) bu kremsi sesi yakalayan hazır (pre-built) modeller olduğunu gördüm.

Bütçe: 4.000 TL - 8.000 TL arası

Wooting 80HE, Meletrix Boog75, Akko MOD007 v3 HE veya DrunkDeer gibi modellere göz gezdirdim ancak sizlerin güncel deneyimlerine ve Linux tarafındaki sürücü kararlılıklarına dair tavsiyelerine ihtiyacım var. Hangi modelleri önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler!