Oyuncu laptopu mu normal laptop ve oyuncu kasası mı?

Hakan Yusuf 1

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Merhaba, öncelikle koşullardan bahsetmek istiyorum. 3 ay yaz sezonunda hep köye gidiyorum, mecburen fındık bahçemiz var. Eylül, ekim, kasım aylarında da her hafta sonu yine bahçeleme işleri için gidip gelmem gerekiyor; aynı durum nisan, mayıs ve ara tatillerde de geçerli.

Bu sene staj göreceğim, asgari ücretin 1/3'ünü alacağım. Paramı biriktirip bir bilgisayar almak istiyorum. En çok Valorant, Euro Truck Simulator 2 ve Fortnite oyunlarını oynuyorum.

Elimde bazı bileşenler mevcut kasa için:
  • MSI MAG 242F 200 Hz monitör.
  • Mesh panel ARGB ATX kasa.
  • Logitech G203 mouse.
  • Masaüstü hoparlör var.
Halihazırda bu kasaya eski i7 2600, 16 GB RAM, GTX 1050 Ti 4 GB kombinasyonum takılı. Şu an bu oyunlar için yetiyor gibi neredeyse ama Windows 11 şart olduğunda kullanılamayacak. Şimdi yol haritamı nasıl çizmeliyim? Aslında gönlüm kasadan yana ama laptopta çok cazip duruyor.

1. seçeneğim kasanın kalan bileşenlerini:
(Ryzen 5 7500X3D, RTX 5060 Ti düşünüyorum) toplamak ve sonra da ucuz bir Lenovo i5-13420H işlemcili laptop alıp devam etmek.

2. seçenek, bütün elimdekilerden vazgeçip satıp bir oyuncu laptopuna geçiş yapmak.
Sizce benim durumumda hangisi daha iyi bir seçenek olurdu?

Oyuncu laptopu daha mantıklı geliyor. Sadece yazın üç ay değil, yılın önemli bir kısmında da hafta sonları köydesin. Güçlü bir masaüstü toplasan bile kullanabileceğin zaman sınırlı kalacak. Yanına alacağın ucuz laptopta da harici ekran kartı yoksa özellikle Fortnite için istediğin deneyimi bulamayabilirsin; sadece işlemcisine bakarak karar verme.

Ben olsam bütçeyi iki bilgisayara bölmek yerine tek bir oyuncu laptopuna ayırırdım. Evde mevcut 200 Hz monitörünü ve fareni bağlayıp kullanırsın, köye giderken de yanında götürürsün. Bu yüzden monitörü ve diğer çevre birimlerini satmana gerek yok.

Ucuz parçalarla mini PC belki toplanabilir; her açıdan daha iyi olur. İkinci el de dahilse.

Söylediğiniz aslında çok mantıklı; ancak sonra laptop ısındı. Masaüstü alsaydım keşke, daha fazla performans alırdım. Pişmanlığını yaşamak da istemiyorum, çok uzun süreler değiştirmeyeceğim, 7-10 yıl kadar.
Stajım ve okulum sona erdiğinde tamamen köyde veya şehirde kalma durumumda var, bunu da belirteyim.
Kızabilirsiniz; sen de bir karar ver artık a... Diyerek haklısınız, biraz kararsız biriyimdir.

Kızılacak bir şey yok , yıllarca kullanacağın bir şeye para vereceksin. İlk mesajında sürekli gidip geleceğin için laptop daha mantıklı gelmişti ama okuldan sonra tek yerde kalma ihtimalin varsa masaüstü daha cazip oluyor. Parça yükseltme ve arıza durumunda yalnızca sorunlu parçayı değiştirebilme açısından uzun vadede avantajlı.

Her oyuncu laptopu ısınınca kötü performans verecek diye bir kural da yok; alacağın modelin soğutması önemli. Ama 7–10 yıl boyunca oyun performansının yeterli kalacağını iki seçenek için de garanti edemez kimse.

Mevcut sistemin şimdilik işini görüyorsa ben olsam para biriktirip yaşam düzenim biraz netleşene kadar beklerdim. Sonra tek yerde kalacaksan masaüstü, köyde de şehirde de düzenli oynayacaksan laptop seçerdim.

Laptop sahibi olarak ben PC almanızı öneririm. Hayatınızın her noktasında üst seviye oyun oynamanızı sağlayacak bir cihaz ile yaşamanız bence gerekli değil. Kaliteli bir PC'niz olsun bir de vakit geçirecek bir laptop gayet kafi.

Eğer 3 ay sabit kalıyorsanız güzel bir laptop artı mini kasa yapılabilir. Oyuncu laptopu alsanızda bir süre sonra priz başında kalıyorsunuz gene.

Mini PC alırsınız, yanına da taşınabilir monitör; en iyisi bu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…