Oyunda Anizotropik Filtreleme sonrası sağ altta piksel sorunu ve FPS düşüşü

Yer
Haddonfield, Illinois
Normalde aldığım FPS 120-130 arasında. Ancak oyunu ilk açtığımda FPS sürekli olarak 70-100 arasında gidip geliyor ve görüntü sanki inanılmaz bir drop giriyormuş gibi oluyor. Bunun için ayarlardaki Anizotropik Filtreleme seçeneğini kapalı yapıp ardından x16’ya geri çekiyorum. FPS olması gerektiği gibi oluyor ve oyun akıcı hale geliyor.

Fakat bu ayarı yaptıktan sonra sağ altta, resimdeki gibi bir piksel oluşuyor ve asla gitmiyor. Ne yapmam lazım, fikri olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ufak bir render sorunu sadece. Muhtemelen driver yuzunden kaynaklaniyordur, AMD ekran karti kullaniyorsunuz galiba. Grafik surucunu guncellemeyi veya bir surum geriye almayi deneyebilirsiniz. Oyunu silip yeniden yuklemek de bir secenk bu arada.

Ufak bir render sorunu sadece. Muhtemelen driver yuzunden kaynaklaniyordur, AMD ekran karti kullaniyorsunuz galiba. Grafik surucunu guncellemeyi veya bir surum geriye almayi deneyebilirsiniz. Oyunu silip yeniden yuklemek de bir secenk bu arada.
9070XT kullanıyorum. Bir de optiscaler var belki de o yüzdendir.

9070XT kullanıyorum. Bir de optiscaler var belki de o yüzdendir.
Optiscaler kullanmaya neden gerek duydunuz ki? 9070XT zaten yeterince guclu bir kart, ustune 16 GB VRAM var. QHD icin gayet yeterli olmasi gerekirdi. 8GB VRAM'li RTX 4060 kartimla bile 1080p maksimum grafik oynayabiliyorum akici bir sekilde. Ustune bende daha HD texture modlari falan da var. DLSS modu da performans degil goruntu kalitesinde.

Ekran kartınız nedir? Sürücü problemine benziyor.

Konudan bağımsız olarak oyundaki grafik ayarlarını paylaşabilir misin? Bende RTX 3070 Ti var bu kadar gerçekçi ve güzel grafikler vermiyor. Bu arada özlemişim oyunu, yarın ben de indireceğim.

Konudan bağımsız olarak oyundaki grafik ayarlarını paylaşabilir misin? Bende RTX 3070 Ti var bu kadar gerçekçi ve güzel grafikler vermiyor. Bu arada özlemişim oyunu, yarın ben de indireceğim.
Oyunun belli zaman diliminde ve yerlerinde grafikler boyle sahane oluyor. Bir de genelde oyunu oynarken bu kadar gercekci hissetmiyorsunuz. Ekran fotografi alip oyunu oynadiktan sonra bakinca "vay be, ben boyle bir sey mi oynadim su grafiklere bak!" diyorunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…