Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pedroz_1999

Becerikli
Yer
Ankara
Merhaba. Son zamanlarda yaşamakta olduğum rahatsız edici bir sorun mevcut. Oyun oynarken hoparlörden bir cızırtı sesi geliyor ve bilgisayar siyah vererek donuyor. Bilgisayarı kasanın tuşundan kapatmadan düzelmiyor. Bu sorunu yaklaşık 3 haftadır yaşıyorum ve neredeyse her gün mutlaka oluyor. Artık bilgisayarıma güvenerek oyun oynayamamaya başladım, çünkü beklenmedik anlarda bu sorunu yaşıyorum.

Oyunun ne kadar ağır olduğu fark etmiyor. Son zamanlarda aktif olarak oynadığım Garry's Mod, Counter-Strike 2 ve Euro Truck Simulator 2 oyunlarında bu sorunu yaşadım. Bu sorun yaşandıktan sonra Olay Görüntüleyicisi üzerinde detaylı bilgi edinebileceğim bir hata göremedim. Ek olarak sanırım bu bir mavi ekran olmadığı için olsa gerek, minidump dosyası oluşmuyor.

Sistem özellikleri​

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ekran kartı: RTX 4060 Ti 8 GB
RAM: 16 GB (2x8) G.Skill 3200 MHz
Anakart: MSI B550M PRO-VDH WIFI
SSD: Kioxia G2 1 TB
Güç kaynağı: MSI A750GL PCIE5 750W
İşletim sistemi: Windows 11 24H2 26100.4061

Denenen yöntemler​

1. Olay Görüntüleyicisi kısmında "nvlddmkm" adlı bir hata gördüm ve araştırınca NVIDIA ile ilgili olabildiğini gördüm. Ardından DDU ile NVIDIA ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırdım ve sıfırdan en güncel sürümü kurdum. Sonrasında sorun çözüme kavuşmayınca DDU ile tekrar sürücüyü kaldırıp, bu sefer Windows'un kurduğu güncel olmayan sürücüyü kullandım ancak sorun devam etti.
  2. Temiz kurulum yaptım. Son Windows güncellemelerinin hataya sebep olabileceği ihtimaline karşı bu temiz kurulum bittiği gibi güncellemeleri 5 hafta boyunca duraklattım. Sorun maalesef devam ediyor.
  3. Ekran kartından şüphelenip FurMark testi yaptım. Test sırasında hiçbir çöküntü olmadı, oyunlarda ise beklenmedik zamanlarda sorun devam ediyor.
  4. Windows Bellek Tanılama ile de test yaptım. Bellekler sorunsuz çıktı.
  5. sfc /scannow komutunu birçok defa kullandım. Maalesef işe yaramadı.
Acaba bu sorunu yaşayan tek ben miyim merak ediyorum. Farklı bir forumda da bu sorun ile ilgili konu oluşturdum, ancak orada çözüme kavuşturamadık. Daha fazla detay ile birlikte burada konu oluşturmak istedim. Umarım sorunu çözebiliriz :).

Çözüm
GT 1030 da çok yeni bir kart değil. Benzer bir kaderi paylaşıyor olabilir.
Bu bilgisayarı sağlam ve çalışır durumda bırakmıştım birkaç hafta önce. İki bilgisayarın da yaklaşık aynı zamanda patlak vermesi beni şüphelendirdi.

Ayarlar üzerinden Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması adlı seçeneği kapatınca düzeldiğini belirten kişilere denk geldim. Bu seçeneği kapattım ama henüz test edecek kadar uzun süre oyun oynamaya vaktim olmadı.

Son durumu burada paylaşacağım, hem burada hem de bu sorunu ilk sorduğum forum sayfasında konuyu yakından takipteyim.

21.06.2025 Güncellemesi​

Çaresiz şekilde, bir gece yarısı yapmaya devam ettiğim araştırmalar sırasında Windows 10 2004 sürümü ile eklenen "Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması" adlı seçeneğin bu tür çökme sorunlarına sebep olabildiğine dair birkaç yazı okudum. Bunun üzerine ilgili seçeneği devre dışı bırakarak birkaç gündür bilgisayarlarımı kullanıyorum. Henüz çökme sorunu yaşanmadı. Az kalsın teker teker tüm parçaları garantiye yollayacaktım, iyi ki de şansa diğer bilgisayarım da çöktü ki sorunun ana bilgisayarımdan kaynaklı olmadığını anlayıp araştırmaya devam ettim.

Ekran görüntüsü 2025-06-14 045740.webp

Sorunu yaşayanlar Ayarlar > Sistem > Grafikler kısmındaki Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması adlı seçeneği geçici olarak devre dışı bırakarak kullanmayı deneyebilirler. Ara ara seçeneği aktif edip, sorunun düzeltilip düzeltilmediğini kontrol edeceğim.

Birkaç gün daha aktif kullandıktan sonra çökme sorunları devam etmez ise bu mesajı çözüm olarak sayabileceğim. Bu süreçte konuyu ilk açtığım forum sayfasındaki konuma da bilgiyi ekleyeceğim. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler :)

29.06.2025​

Bahsettiğim ayarı kapattıktan sonra günlerdir iki bilgisayarımda da hiçbir çökme sorunu yaşamadım. Bu sorunun artık çözüldüğünü düşünüyorum ve çözüm olarak sayabilirim.
PSU'dan kaynaklı sıkıntı olabilir mi? OCCT ile Power testi yapın. Power testi yaparken de diğer bileşenleri test edin.
Test sırasında bilgisayarımdan resmen uçak kalktı, az kalsın kasa yürüyecek zannettim :D

Herhangi bir sorun oluşmadı test sırasında. Bilgisayarı da daha önce hiç zorlamadığım kadar zorladı bu test, güç tüketimi maksimum seviyedeydi. Kapanma gibi durumlar yaşamadım.

Test sırasında bilgisayarımdan resmen uçak kalktı, az kalsın kasa yürüyecek zannettim :D

Herhangi bir sorun oluşmadı test sırasında. Bilgisayarı da daha önce hiç zorlamadığım kadar zorladı bu test, güç tüketimi maksimum seviyedeydi. Kapanma gibi durumlar yaşamadım.
PSU'dan kaynaklı gibi duruyor ama emin olamadım. Başka prizden deneyin. Olmadı elinde başka PSU var ise değiştirin ve öyle deneyin.

PSU'dan kaynaklı gibi duruyor ama emin olamadım. Başka prizden deneyin. Olmadı elinde başka PSU var ise değiştirin ve öyle deneyin.
Bir süredir her temiz kurulumdan sonra PowerShell komutları ile Game Bar'ı tamamen kaldırıyordum ve bu sefer de ondan şüphelenip gece geç saatlerde Game Bar'ı geri kurdum. Gün içerisinde çökme yaşarsam geri dönüş sağlarım.

Elimde başka PSU var ancak eski olduğu için ekran kartına bağlayabileceğim PCI-e güç çıkışına sahip değil. Bir daha çökme yaşanırsa başka odadan uzatma priz çekip bir de öyle deneyeceğim.

Az önce yine çöktü. Sorun prizde de değil, Xbox Game Bar'ı kaldırmamdan da değil anladığım kadarıyla. OCCT Power testinden de 1 saat boyunca başarıyla geçmişti PC.

Son düzenleme:
Bir süredir her temiz kurulumdan sonra PowerShell komutları ile Game Bar'ı tamamen kaldırıyordum ve bu sefer de ondan şüphelenip gece geç saatlerde Game Bar'ı geri kurdum. Gün içerisinde çökme yaşarsam geri dönüş sağlarım.

Elimde başka PSU var ancak eski olduğu için ekran kartına bağlayabileceğim PCI-e güç çıkışına sahip değil. Bir daha çökme yaşanırsa başka odadan uzatma priz çekip bir de öyle deneyeceğim.

Az önce yine çöktü. Sorun prizde de değil, Xbox Game Bar'ı kaldırmamdan da değil anladığım kadarıyla. OCCT Power testinden de 1 saat boyunca başarıyla geçmişti PC.
Sadece bir tane oyunda mı sıkıntı çıkarıyor yoksa diğer oyunlar da aynı sorunu var mı? Genellikle bu sorunu tespit etmek zor. Elinde başka parça varsa değiştir ve öyle test et. Hangisi sorun çıkardığı daha net anlayabiliriz. Bilgisayar da O.C yapıldı mı? X.M.P veya EXPO açık mı? Onları kapat ve öyle kullan.

Sadece bir tane oyunda mı sıkıntı çıkarıyor yoksa diğer oyunlar da aynı sorunu var mı?
İlk başta problem sadece Garry's Mod'a özel sanıyordum. Ardından Counter-Strike 2 ve Euro Truck Simulator 2 oyunlarında da aynı problemi yaşayınca suçlunun oyun olmadığını düşündüm.
Genellikle bu sorunu tespit etmek zor. Elinde başka parça varsa değiştir ve öyle test et. Hangisi sorun çıkardığı daha net anlayabiliriz. Bilgisayar da OC yapıldı mı? XMP veya EXPO açık mı? Onları kapat ve öyle kullan.
Elimde şu anda bu bilgisayara uyumlu olarak test edebileceğim bir tek GT 1030 ekran kartı var. RTX 4060 Ti yerine bir süre onu kullanmayı deneyebilirim.

XMP açık, kapatınca bellekler maalesef 3200 MHz'den 2400 MHz hızına düşüyorlar. Güvenilirlik İzleyicisi diye bir yer keşfettim, orada yaşanan çökme hataları hakkında daha detaylı bilgiler bulabildim. En son Euro Truck Simulator 2 oynarken yaşanan çökme olayında aşağıdaki gibi bir çıktı oluşmuş.
Kod:
************* Preparing the environment for Debugger Extensions Gallery repositories **************
   ExtensionRepository : Implicit
   UseExperimentalFeatureForNugetShare : true
   AllowNugetExeUpdate : true
   NonInteractiveNuget : true
   AllowNugetMSCredentialProviderInstall : true
   AllowParallelInitializationOfLocalRepositories : true
   EnableRedirectToChakraJsProvider : false

-- Configuring repositories
      ----> Repository : LocalInstalled, Enabled: true
      ----> Repository : UserExtensions, Enabled: true

>>>>>>>>>>>>> Preparing the environment for Debugger Extensions Gallery repositories completed, duration 0.000 seconds

************* Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize **************

>>>>>>>>>>>>> Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize completed, duration 0.016 seconds
   ----> Repository : UserExtensions, Enabled: true, Packages count: 0
   ----> Repository : LocalInstalled, Enabled: true, Packages count: 44

Microsoft (R) Windows Debugger Version 10.0.27829.1001 AMD64
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

Loading Dump File [C:\Users\MSI\Desktop\WATCHDOG-20250606-1757.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

************* Path validation summary **************
Response                         Time (ms)     Location
Deferred                                       srv*
Symbol search path is: srv*
Executable search path is:
Windows 10 Kernel Version 26100 MP (12 procs) Free x64
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Kernel base = 0xfffff801`de200000 PsLoadedModuleList = 0xfffff801`df0f4af0
Debug session time: Fri Jun  6 17:57:16.294 2025 (UTC + 3:00)
System Uptime: 0 days 2:00:43.067
Loading Kernel Symbols
..

Press ctrl-c (cdb, kd, ntsd) or ctrl-break (windbg) to abort symbol loads that take too long.
Run !sym noisy before .reload to track down problems loading symbols.

.............................................................
................................................................
.........
Loading User Symbols

Mini Kernel Dump does not contain unloaded driver list
For analysis of this file, run !analyze -v
nt!DbgkpWerCaptureLiveTriageDump+0x8e:
fffff801`de904a8e 488b8788000000  mov     rax,qword ptr [rdi+88h] ds:002b:ffff8084`56f6f608=????????????????
Açıkçası bu konularda fazla bilgi sahibi değilim, Grok adlı yapay zekaya sorduğumda RAM sorunu olabileceğini söyledi. Windows Bellek Tanılama yerine bir de Memtest86 ile test yapmayı planlıyorum. Hata bulunmazsa da XMP'yi kapatarak bir süre kullanacağım.

Daha önce bu RAM'ler ile ilgili bir uyumsuzluk sorunu yaşamıştım. Sistemi ilk topladığımda ilk olarak 8 GB RAM aldım, birkaç ay sonra ise aynı RAM'den (üstelik aynı site ve aynı satıcıdan) bir tane daha aldım ve 16 GB RAM yaptım. İkisinin çipleri arasında ufak farklar vardı. İlk başta sistem iki RAM birden takılıyken XMP'yi açtığımda görüntüyü ve tepkiyi kesiyordu. BIOS'u son sürüme güncellediğimde sorun çözülmüştü ama hâlâ bu RAM'ler aklımda bir şüphe kaldı.

İlk başta problem sadece Garry's Mod'a özel sanıyordum. Ardından Counter-Strike 2 ve Euro Truck Simulator 2 oyunlarında da aynı problemi yaşayınca suçlunun oyun olmadığını düşündüm.

Elimde şu anda bu bilgisayara uyumlu olarak test edebileceğim bir tek GT 1030 ekran kartı var. RTX 4060 Ti yerine bir süre onu kullanmayı deneyebilirim.

XMP açık, kapatınca bellekler maalesef 3200 MHz'den 2400 MHz hızına düşüyorlar. Güvenilirlik İzleyicisi diye bir yer keşfettim, orada yaşanan çökme hataları hakkında daha detaylı bilgiler bulabildim. En son Euro Truck Simulator 2 oynarken yaşanan çökme olayında aşağıdaki gibi bir çıktı oluşmuş.
Kod:
************* Preparing the environment for Debugger Extensions Gallery repositories **************

>>>>>>>>>>>>> Preparing the environment for Debugger Extensions Gallery repositories completed, duration 0.000 seconds

************* Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize **************

>>>>>>>>>>>>> Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize completed, duration 0.016 seconds

Loading Kernel Symbols
..

Press ctrl-c (cdb, kd, ntsd) or ctrl-break (windbg) to abort symbol loads that take too long.
Run !sym noisy before .reload to track down problems loading symbols.

.............................................................
.........
Loading User Symbols

fffff801`de904a8e 488b8788000000  mov     rax,qword ptr [rdi+88h] ds:002b:ffff8084`56f6f608=????????????????
Açıkçası bu konularda fazla bilgi sahibi değilim, Grok adlı yapay zekaya sorduğumda RAM sorunu olabileceğini söyledi. Windows Bellek Tanılama yerine bir de Memtest86 ile test yapmayı planlıyorum. Hata bulunmazsa da XMP'yi kapatarak bir süre kullanacağım.

Daha önce bu RAM'ler ile ilgili bir uyumsuzluk sorunu yaşamıştım. Sistemi ilk topladığımda ilk olarak 8 GB RAM aldım, birkaç ay sonra ise aynı RAM'den (üstelik aynı site ve aynı satıcıdan) bir tane daha aldım ve 16 GB RAM yaptım. İkisinin çipleri arasında ufak farklar vardı. İlk başta sistem iki RAM birden takılıyken XMP'yi açtığımda görüntüyü ve tepkiyi kesiyordu. BIOS'u son sürüme güncellediğimde sorun çözülmüştü ama hâlâ bu RAM'ler aklımda bir şüphe kaldı.
Hocam WinDbg uygulamasını indirin ve şu rehberi takip edin. https://www.technopat.net/sosyal/ko...cilista-analize-baslamasini-saglamak.1445946/

WatchDog hatası bir tek RAM de değil de ekran kartı da ya da aşırı yüklenmesi gibi bir çok donanım hatası da kaynaklanabilir.

@Xbox 360E, rehberde belirtilen kısmı WinDbg uygulamasına ekledim. Çökme sırasında oluşan çıktılardan birini bir de bu şekilde WinDbg ile açtım. Son çıkan sonucu paylaşıyorum:
Kod:

>>>>>>>>>>>>> Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize completed, duration 0.015 seconds

Loading Kernel Symbols
...............................................................
.........
Loading User Symbols

4: kd> !analyze -v
Loading Kernel Symbols
.........
Loading User Symbols

*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *

VIDEO_ENGINE_TIMEOUT_DETECTED (141)
One of the display engines failed to respond in timely fashion.
(This code can never be used for a real BugCheck; it is used to identify live dumps.)
Arguments:
Arg1: ffffa30d5f303010, Optional pointer to internal TDR recovery context (TDR_RECOVERY_CONTEXT).
Arg2: fffff80182a96740, The pointer into responsible device driver module (e.g. owner tag).
Arg3: 0000000000000000, The secondary driver specific bucketing key.
Arg4: ffffa30d5f35d080, Optional internal context dependent data.

Debugging Details:
------------------

Unable to load image nvlddmkm.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys

KEY_VALUES_STRING: 1

Key  : Analysis.CPU.mSec
    Value: 1828

Key  : Analysis.Elapsed.mSec
    Value: 2298

Key  : Analysis.IO.Other.Mb
    Value: 0

Key  : Analysis.IO.Read.Mb
    Value: 1

Key  : Analysis.IO.Write.Mb

Key  : Analysis.Init.CPU.mSec
    Value: 453

Key  : Analysis.Init.Elapsed.mSec
    Value: 4361

Key  : Analysis.Memory.CommitPeak.Mb
    Value: 96

Key  : Analysis.Version.DbgEng
    Value: 10.0.27829.1001

Key  : Analysis.Version.Description
    Value: 10.2503.24.01 amd64fre

Key  : Analysis.Version.Ext
    Value: 1.2503.24.1

Key  : Bugcheck.Code.LegacyAPI
    Value: 0x141

Key  : Bugcheck.Code.TargetModel

Key  : Dump.Attributes.AsUlong
    Value: 0x18

Key  : Dump.Attributes.KernelGeneratedTriageDump

Key  : Failure.Bucket
    Value: LKD_0x141_IMAGE_nvlddmkm.sys

Key  : Failure.Exception.IP.Address
    Value: 0xfffff80182a96740

Key  : Failure.Exception.IP.Module
    Value: nvlddmkm

Key  : Failure.Exception.IP.Offset
    Value: 0x1986740

Key  : Failure.Hash
    Value: {341dd0b3-9ebd-47a8-9de8-23f4b00fabbc}

BUGCHECK_CODE:  141

BUGCHECK_P1: ffffa30d5f303010

BUGCHECK_P2: fffff80182a96740

BUGCHECK_P3: 0

BUGCHECK_P4: ffffa30d5f35d080

FILE_IN_CAB:  WATCHDOG-20250606-1757.dmp

DUMP_FILE_ATTRIBUTES: 0x18
  Kernel Generated Triage Dump
  Live Generated Dump

FAULTING_THREAD:  ffffa30d54dd5480

TAG_NOT_DEFINED_202b:  *** Unknown TAG in analysis list 202b

VIDEO_TDR_CONTEXT: dt dxgkrnl!_TDR_RECOVERY_CONTEXT ffffa30d5f303010
Symbol dxgkrnl!_TDR_RECOVERY_CONTEXT not found.

PROCESS_OBJECT: ffffa30d5f35d080

PROCESS_NAME:  System

STACK_TEXT: 
ffff938a`693c6f30 fffff801`de904f99     : ffffa30d`5f303010 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!DbgkpWerCaptureLiveTriageDump+0x8e
ffff938a`693c7460 fffff801`decb926a     : 00000000`00000000 00000000`00000000 fffff801`decd8a50 00000000`c0000022 : nt!DbgkpWerProcessPolicyResult+0x21
ffff938a`693c7490 fffff801`decb9069     : 00000000`00000003 ffff938a`693c7670 ffffa30d`5f303010 ffffa30d`60aaef40 : nt!DbgkWerCaptureLiveKernelDump2+0x1ea
ffff938a`693c74f0 fffff801`7050d239     : ffff8084`56ea17d0 ffff8084`56ea17d0 ffff8084`5c1c8661 ffffa30d`5f303010 : nt!DbgkWerCaptureLiveKernelDump+0x69
ffff938a`693c7570 fffff801`739e4d08     : ffffa30d`54df0000 ffffa30d`54df0000 ffffa30d`54df0000 00000000`00000001 : dxgkrnl!TdrCollectDbgInfoStage1+0xd69
ffff938a`693c7730 fffff801`73a37117     : ffffa30d`54df0001 ffffa30d`54df06f8 00000000`00000000 fffff801`73a36f14 : dxgmms2!VidSchiResetHwEngine+0x210
ffff938a`693c7920 fffff801`73a63766     : ffff938a`00000000 ffffa30d`54d7d000 ffff938a`693c7ab9 00000000`00000000 : dxgmms2!VidSchiResetEngines+0xcb
ffff938a`693c7970 fffff801`739b9a74     : ffffa30d`54d7d000 00000000`00000000 ffff938a`693c7ab9 00000000`0007122e : dxgmms2!VidSchiCheckHwProgress+0x316
ffff938a`693c7a00 fffff801`73a64122     : ffffa30d`54d7d000 ffff938a`693c7b70 ffffa30d`5efe3010 ffffa30d`54d7d000 : dxgmms2!VidSchiScheduleCommandToRun+0x64
ffff938a`693c7b20 fffff801`73a372cc     : ffffa30d`54d7d500 ffffa30d`54d7d000 fffff801`73a371f0 00000000`00000000 : dxgmms2!VidSchiRun_PriorityTable+0x42
ffff938a`693c7b70 fffff801`de6a2d1a     : ffffa30d`54dd5480 fffff801`00000001 ffffba81`44fa8180 024fe07f`b8bbbdff : dxgmms2!VidSchiWorkerThread+0xdc
ffff938a`693c7bb0 fffff801`de8a61b4     : ffffba81`44fa8180 ffffa30d`54dd5480 fffff801`de6a2cc0 32ccc35b`70c48348 : nt!PspSystemThreadStartup+0x5a
ffff938a`693c7c00 00000000`00000000     : ffff938a`693c8000 ffff938a`693c1000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KiStartSystemThread+0x34

SYMBOL_NAME:  nvlddmkm+1986740

MODULE_NAME: nvlddmkm

IMAGE_NAME:  nvlddmkm.sys

STACK_COMMAND: .process /r /p 0xffffa30d494da040; .thread 0xffffa30d54dd5480 ; kb

FAILURE_BUCKET_ID:  LKD_0x141_IMAGE_nvlddmkm.sys

OSPLATFORM_TYPE:  x64

OSNAME:  Windows 10

FAILURE_ID_HASH:  {341dd0b3-9ebd-47a8-9de8-23f4b00fabbc}

Followup:     MachineOwner
---------

@Xbox 360E, rehberde belirtilen kısmı WinDbg uygulamasına ekledim. Çökme sırasında oluşan çıktılardan birini bir de bu şekilde WinDbg ile açtım. Son çıkan sonucu paylaşıyorum:
Kod:

>>>>>>>>>>>>> Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize completed, duration 0.015 seconds

Loading Kernel Symbols
.........
Loading User Symbols

4: kd> !analyze -v
Loading Kernel Symbols
.........
Loading User Symbols

*                        Bugcheck Analysis                                    *

VIDEO_ENGINE_TIMEOUT_DETECTED (141)
One of the display engines failed to respond in timely fashion.
(This code can never be used for a real BugCheck; it is used to identify live dumps.)
Arguments:
Arg1: ffffa30d5f303010, Optional pointer to internal TDR recovery context (TDR_RECOVERY_CONTEXT).
Arg2: fffff80182a96740, The pointer into responsible device driver module (e.g. owner tag).
Arg3: 0000000000000000, The secondary driver specific bucketing key.
Arg4: ffffa30d5f35d080, Optional internal context dependent data.

Debugging Details:
------------------

Unable to load image nvlddmkm.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys

KEY_VALUES_STRING: 1

Key  : Analysis.CPU.mSec
    Value: 1828

Key  : Analysis.Elapsed.mSec
    Value: 2298

Key  : Analysis.IO.Other.Mb

Key  : Analysis.IO.Read.Mb

Key  : Analysis.IO.Write.Mb

Key  : Analysis.Init.CPU.mSec
    Value: 453

Key  : Analysis.Init.Elapsed.mSec
    Value: 4361

Key  : Analysis.Memory.CommitPeak.Mb
    Value: 96

Key  : Analysis.Version.DbgEng
    Value: 10.0.27829.1001

Key  : Analysis.Version.Description
    Value: 10.2503.24.01 amd64fre

Key  : Analysis.Version.Ext
    Value: 1.2503.24.1

Key  : Bugcheck.Code.LegacyAPI

Key  : Bugcheck.Code.TargetModel

Key  : Dump.Attributes.AsUlong
    Value: 0x18

Key  : Dump.Attributes.KernelGeneratedTriageDump

Key  : Failure.Bucket
    Value: LKD_0x141_IMAGE_nvlddmkm.sys

Key  : Failure.Exception.IP.Address
    Value: 0xfffff80182a96740

Key  : Failure.Exception.IP.Module
    Value: nvlddmkm

Key  : Failure.Exception.IP.Offset
    Value: 0x1986740

Key  : Failure.Hash
    Value: {341dd0b3-9ebd-47a8-9de8-23f4b00fabbc}

BUGCHECK_CODE:  141

BUGCHECK_P1: ffffa30d5f303010

BUGCHECK_P2: fffff80182a96740

BUGCHECK_P3: 0

BUGCHECK_P4: ffffa30d5f35d080

FILE_IN_CAB:  WATCHDOG-20250606-1757.dmp

DUMP_FILE_ATTRIBUTES: 0x18
  Kernel Generated Triage Dump
  Live Generated Dump

FAULTING_THREAD:  ffffa30d54dd5480

TAG_NOT_DEFINED_202b:  *** Unknown TAG in analysis list 202b

VIDEO_TDR_CONTEXT: dt dxgkrnl!_TDR_RECOVERY_CONTEXT ffffa30d5f303010
Symbol dxgkrnl!_TDR_RECOVERY_CONTEXT not found.

PROCESS_OBJECT: ffffa30d5f35d080

PROCESS_NAME:  System

STACK_TEXT:
ffff938a`693c6f30 fffff801`de904f99     : ffffa30d`5f303010 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!DbgkpWerCaptureLiveTriageDump+0x8e
ffff938a`693c7460 fffff801`decb926a     : 00000000`00000000 00000000`00000000 fffff801`decd8a50 00000000`c0000022 : nt!DbgkpWerProcessPolicyResult+0x21
ffff938a`693c7490 fffff801`decb9069     : 00000000`00000003 ffff938a`693c7670 ffffa30d`5f303010 ffffa30d`60aaef40 : nt!DbgkWerCaptureLiveKernelDump2+0x1ea
ffff938a`693c74f0 fffff801`7050d239     : ffff8084`56ea17d0 ffff8084`56ea17d0 ffff8084`5c1c8661 ffffa30d`5f303010 : nt!DbgkWerCaptureLiveKernelDump+0x69
ffff938a`693c7570 fffff801`739e4d08     : ffffa30d`54df0000 ffffa30d`54df0000 ffffa30d`54df0000 00000000`00000001 : dxgkrnl!TdrCollectDbgInfoStage1+0xd69
ffff938a`693c7730 fffff801`73a37117     : ffffa30d`54df0001 ffffa30d`54df06f8 00000000`00000000 fffff801`73a36f14 : dxgmms2!VidSchiResetHwEngine+0x210
ffff938a`693c7920 fffff801`73a63766     : ffff938a`00000000 ffffa30d`54d7d000 ffff938a`693c7ab9 00000000`00000000 : dxgmms2!VidSchiResetEngines+0xcb
ffff938a`693c7970 fffff801`739b9a74     : ffffa30d`54d7d000 00000000`00000000 ffff938a`693c7ab9 00000000`0007122e : dxgmms2!VidSchiCheckHwProgress+0x316
ffff938a`693c7a00 fffff801`73a64122     : ffffa30d`54d7d000 ffff938a`693c7b70 ffffa30d`5efe3010 ffffa30d`54d7d000 : dxgmms2!VidSchiScheduleCommandToRun+0x64
ffff938a`693c7b20 fffff801`73a372cc     : ffffa30d`54d7d500 ffffa30d`54d7d000 fffff801`73a371f0 00000000`00000000 : dxgmms2!VidSchiRun_PriorityTable+0x42
ffff938a`693c7b70 fffff801`de6a2d1a     : ffffa30d`54dd5480 fffff801`00000001 ffffba81`44fa8180 024fe07f`b8bbbdff : dxgmms2!VidSchiWorkerThread+0xdc
ffff938a`693c7bb0 fffff801`de8a61b4     : ffffba81`44fa8180 ffffa30d`54dd5480 fffff801`de6a2cc0 32ccc35b`70c48348 : nt!PspSystemThreadStartup+0x5a
ffff938a`693c7c00 00000000`00000000     : ffff938a`693c8000 ffff938a`693c1000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KiStartSystemThread+0x34

SYMBOL_NAME:  nvlddmkm+1986740

MODULE_NAME: nvlddmkm

IMAGE_NAME:  nvlddmkm.sys

STACK_COMMAND: .process /r /p 0xffffa30d494da040; .thread 0xffffa30d54dd5480 ; kb

FAILURE_BUCKET_ID:  LKD_0x141_IMAGE_nvlddmkm.sys

OSPLATFORM_TYPE:  x64

OSNAME:  Windows 10

FAILURE_ID_HASH:  {341dd0b3-9ebd-47a8-9de8-23f4b00fabbc}

Followup:     MachineOwner
---------
Sorun ekran kartında kaynaklı gibi duruyor 'nvlddmkm.sys' hatası vermiş. DDU ile silip başka sürümleri denediğini söyledin. Eski sürümleri deneyebilirsin olmadı. Oyun içi MSI Afterburner ile paylaşabilir misin? GPU sıcaklığı ve VRAM tüketimi açık olsun. GPU'ya aşırı binmesi bu sebep de olabilir. Elinde başka ekran kartı ve PSU var ise tek tek denemek lazım. Sorunun bunlar ile ilgili. RAM ile alakası olduğunu sanmıyorum yine de test edebilirsin memtest86 ile.