pedroz_1999
Becerikli
Konu Başlıkları Gizle
Merhaba. Son zamanlarda yaşamakta olduğum rahatsız edici bir sorun mevcut. Oyun oynarken hoparlörden bir cızırtı sesi geliyor ve bilgisayar siyah vererek donuyor. Bilgisayarı kasanın tuşundan kapatmadan düzelmiyor. Bu sorunu yaklaşık 3 haftadır yaşıyorum ve neredeyse her gün mutlaka oluyor. Artık bilgisayarıma güvenerek oyun oynayamamaya başladım, çünkü beklenmedik anlarda bu sorunu yaşıyorum.
Oyunun ne kadar ağır olduğu fark etmiyor. Son zamanlarda aktif olarak oynadığım Garry's Mod, Counter-Strike 2 ve Euro Truck Simulator 2 oyunlarında bu sorunu yaşadım. Bu sorun yaşandıktan sonra Olay Görüntüleyicisi üzerinde detaylı bilgi edinebileceğim bir hata göremedim. Ek olarak sanırım bu bir mavi ekran olmadığı için olsa gerek, minidump dosyası oluşmuyor.
Ekran kartı: RTX 4060 Ti 8 GB
RAM: 16 GB (2x8) G.Skill 3200 MHz
Anakart: MSI B550M PRO-VDH WIFI
SSD: Kioxia G2 1 TB
Güç kaynağı: MSI A750GL PCIE5 750W
İşletim sistemi: Windows 11 24H2 26100.4061
.
Oyunun ne kadar ağır olduğu fark etmiyor. Son zamanlarda aktif olarak oynadığım Garry's Mod, Counter-Strike 2 ve Euro Truck Simulator 2 oyunlarında bu sorunu yaşadım. Bu sorun yaşandıktan sonra Olay Görüntüleyicisi üzerinde detaylı bilgi edinebileceğim bir hata göremedim. Ek olarak sanırım bu bir mavi ekran olmadığı için olsa gerek, minidump dosyası oluşmuyor.
Sistem özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600Ekran kartı: RTX 4060 Ti 8 GB
RAM: 16 GB (2x8) G.Skill 3200 MHz
Anakart: MSI B550M PRO-VDH WIFI
SSD: Kioxia G2 1 TB
Güç kaynağı: MSI A750GL PCIE5 750W
İşletim sistemi: Windows 11 24H2 26100.4061
Denenen yöntemler
- Olay Görüntüleyicisi kısmında "nvlddmkm" adlı bir hata gördüm ve araştırınca NVIDIA ile ilgili olabildiğini gördüm. Ardından DDU ile NVIDIA ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırdım ve sıfırdan en güncel sürümü kurdum. Sonrasında sorun çözüme kavuşmayınca DDU ile tekrar sürücüyü kaldırıp, bu sefer Windows'un kurduğu güncel olmayan sürücüyü kullandım ancak sorun devam etti.
- Temiz kurulum yaptım. Son Windows güncellemelerinin hataya sebep olabileceği ihtimaline karşı bu temiz kurulum bittiği gibi güncellemeleri 5 hafta boyunca duraklattım. Sorun maalesef devam ediyor.
- Ekran kartından şüphelenip FurMark testi yaptım. Test sırasında hiçbir çöküntü olmadı, oyunlarda ise beklenmedik zamanlarda sorun devam ediyor.
- Windows Bellek Tanılama ile de test yaptım. Bellekler sorunsuz çıktı.
sfc /scannowkomutunu birçok defa kullandım. Maalesef işe yaramadı.