Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kulisfy

Uzman
Oyun oynarken ya da bazen yüklenme ekranlarında, ekran kartı ve güç kaynağının yakınlarından bir cızırtı sesi duyuyorum. Telefonumla bu sesi kaydetmeye çalıştığımda ise video kaydında fan sesi yüzünden cızırtıyı duyuamıyorum. Bu konuda bir fikri olan var mı? Bilgisayarımı yeni aldım ve bu ses beni endişelendiriyor.

Çözüm
Buna bobin vızıltısı diyoruz. Genelde ekran kartından gelir. Güç kaynağından da gelebilir ama güç kaynağından daha az gelir. Eğer sizi rahatsız edecek düzeydeyse bu bileşenleri iade edebilirsiniz. Ama çok rahatsız edecek düzeyde değilse herhangi bir sorun zaten teşkil etmediğinden dolayı hayatınıza devam edebilirsiniz.
Buna bobin vızıltısı diyoruz. Genelde ekran kartından gelir. Güç kaynağından da gelebilir ama güç kaynağından daha az gelir. Eğer sizi rahatsız edecek düzeydeyse bu bileşenleri iade edebilirsiniz. Ama çok rahatsız edecek düzeyde değilse herhangi bir sorun zaten teşkil etmediğinden dolayı hayatınıza devam edebilirsiniz.

Çözüm

Bu bobin vızıltısı ileride geçebilir mi? Oyunlarda rahatsız ediyor ama ileride geçecekse garantiyle veya iade ile uğraşmak istemem.

Öncelikle merhaba.

Coil whine, bobin sesi ne yazık ki geçmiyor. Benim ekran kartimda hicbir ses sorunu yokken güç kaynağım CW yapiyor. Ben alıştım, beni rahatsız etmiyor ama eğer sorun PSU'daysa değiştirilebilir. Ekran kartı pahali, sirf CW için değiştirmeye gerek yok zaten genel olarak iade almıyorlar.

Kimi monitörler bile CW yapabiliyor.

Geçmiyor ama azaltmanın yolları var. Undervolt veya yüksek güçlü PSU alırsan örneğin 600W yerine 750W gibi o zaman cw sesi bayağı azalır.