oyunindir.vip sitesini kullanmayın!

Makaleler
6
Ülkemizde son yıllarda korsan tüketiminin ciddi bir şekilde arttığı bariz. Ama söz konusu korsan olunca bilinçli ve dikkatli kullanım elzem. En ufak bir yanlış hareketiniz bile ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Bu siteyi bilirsiniz, Türkiye'de oldukça popüler bir sitedir ve kullanan kişi sayısı da çok fazladır. Yıllardır birçok kullanıcı hakkında "güvenilir, ben kullandım hiçbir sorun yaşamadım" der ama son zamanların verilerine baktığımızda pek iç açıcı bir tablo göremiyoruz. Her şeyden önce zaten ben en başından beri her yerde söylüyordum, yerli sitelerin kullanılmaması gerektigini. Bu sitede bizzat malware içeren bir oyun gördüğümü de söylemiştim. Eğer internet forumlarında "virüs yedim, ne yapmalıyım?" "bilgisayarıma virüs girmiş olabilir" tarzı konulara göz atarsanız, çoğunun söylediği şey " oyunindir.vip sitesinden oyun indirdim, sonra böyle oldu" oluyor. Hesapları çalınıyor, sosyal medya ağlarında ekli arkadaşlara phishing bağlantılar gönderiliyor. Birçoğu da bu malum siteden indirdikten sonra bu sorunları yaşıyor.

@ElonXMusk arkadaşımız da bunlardan biriydi mesela. Geçenlerde bilgisayarına virüs bulaşmıştı ve Discord, Instagram hesaplarını etkilemişti ve kendisi bu sorunları yaşamadan hemen önce bu malum siteden oyun indirmiş.

Hep söylediğim gibi şimdi tekrar söylüyorum: Doğru düzgün kaynak vermeyen, nereden aldığı belli olmayan, zaman zaman zararlı dağıtımcılardan alıp da kendi sitesinde yayımlayan bu sitelerden uzak durun; güvenliğiniz için kullanmayın!

Derin denizlerde bol şans. Yanlış sulara girmeyin.

Bizim millete sorsan Gezginler, Tamindir de güvenilir Yerli hiçbir yazılım ve oyun sitesini kullanmayın.

GOG veya DODİ değilse şahsen indirmiyorum.

Önceden kullandığım gene adı bilinen Warezturkey sitesinden kallavi bir virüs yedikten sonra ben de yerli platformları kullanmayı bıraktım. Sadece FitGirl kullanıyorum; onun da orijinal site olup olmadığını milyar kez kontrol ediyorum. Yerli sitelerden uzak durun.

qBittorrent kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Skidrowreloaded tek geçerim, bir ara zamunda vardı ama o da kapanmasaydı iyiydi. Bunları kullanmıyorum, bir de 1337x var tabii.
Isminde Scene gruplarinin adi olan sitelerden uzak durmanizi oneririm. Scene gruplarinin public sitesi asla olmaz. 1337x de P2P bir site ve sabit bir publisher yok. Kimin upload ettigini kontrol etmek onemli, koru korune her gordugunuzu indirirseniz orasi da problem yasatabilir.

Orijinal bir daha bir şey almam.
8.1 lisansı almıştım.

Birkaç kez Epic'ten oyun aldım. Bana en çok koyan oyun The Crew 2 oldu.

İlk önce oyun ve Ubisoft 8.1'de çalışmayı bir anda durdurdu. Kaymak gibi takılmadan oynuyordum.
Sonrasında Epic elini ayağını 8.1'den çekti.

Eyvallah dedim, 10'a geçtim. Neyse bir süre sonra oyun açılmamaya ve hata yemeye başladım. Oyunu tek kalemde küfür ederek sildim.
Elite Dangerous almıştım, bari ondan devam edeyim derken uzay gemim kazaya uğradı. Onlarca emek harcadığım gemi geri dönüşü olmadan gitti. İçimi yaktı. Bir daha orijinal bir şey alsam namerdim sözünü verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…