Makaleler
6
Ülkemizde son yıllarda korsan tüketiminin ciddi bir şekilde arttığı bariz. Ama söz konusu korsan olunca bilinçli ve dikkatli kullanım elzem. En ufak bir yanlış hareketiniz bile ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Bu siteyi bilirsiniz, Türkiye'de oldukça popüler bir sitedir ve kullanan kişi sayısı da çok fazladır. Yıllardır birçok kullanıcı hakkında "güvenilir, ben kullandım hiçbir sorun yaşamadım" der ama son zamanların verilerine baktığımızda pek iç açıcı bir tablo göremiyoruz. Her şeyden önce zaten ben en başından beri her yerde söylüyordum, yerli sitelerin kullanılmaması gerektigini. Bu sitede bizzat malware içeren bir oyun gördüğümü de söylemiştim. Eğer internet forumlarında "virüs yedim, ne yapmalıyım?" "bilgisayarıma virüs girmiş olabilir" tarzı konulara göz atarsanız, çoğunun söylediği şey " oyunindir.vip sitesinden oyun indirdim, sonra böyle oldu" oluyor. Hesapları çalınıyor, sosyal medya ağlarında ekli arkadaşlara phishing bağlantılar gönderiliyor. Birçoğu da bu malum siteden indirdikten sonra bu sorunları yaşıyor.

@ElonXMusk arkadaşımız da bunlardan biriydi mesela. Geçenlerde bilgisayarına virüs bulaşmıştı ve Discord, Instagram hesaplarını etkilemişti ve kendisi bu sorunları yaşamadan hemen önce bu malum siteden oyun indirmiş.

Hep söylediğim gibi şimdi tekrar söylüyorum: Doğru düzgün kaynak vermeyen, nereden aldığı belli olmayan, zaman zaman zararlı dağıtımcılardan alıp da kendi sitesinde yayımlayan bu sitelerden uzak durun; güvenliğiniz için kullanmayın!

Derin denizlerde bol şans. Yanlış sulara girmeyin. 😉