Isminde Scene gruplarinin adi olan sitelerden uzak durmanizi oneririm. Scene gruplarinin public sitesi asla olmaz. 1337X de P2P bir site ve sabit bir publisher yok. Kimin upload ettigini kontrol etmek onemli, koru korune her gordugunuzu indirirseniz orasi da problem yasatabilir.

Kontrol ediyorum genellikle. Sadece oyun indirmek için kullanıyorum. Voices38, RUNE gibi paylaşımlar olursa indiriyorum zaten direkt.

Tekniken aktif bir anti virüsle bu sitelerden indirme yaptığımızda zarar verebilir mi? Asla kapatmazsak.

Bu tarz "yerli" korsan oyun sitelerinin en büyük sorunlarından biri kaynak belirtmemeleri ve üstelik indirdikleri kaynaktan gelen o sitenin .url ve .txt dosyalarını dahi silmeleri. Bu yüzden dosyanın nereden geldiğini bilemiyorsunuz.

Her zaman Pirated Games Mega Thread'i takip ediyorum, o şekilde korsan oyun indiriyorum. Ancak zaten çok az sayıda oyunu korsan indiriyorum. Bu şekilde hiçbir sorun yaşamadım diyebilirim.

Tekniken aktif bir anti virüsle bu sitelerden indirme yaptığımızda zarar verebilir mi? Asla kapatmazsak.
Dogru duzgun proaktif calisan bir antivirus elbette engelleyebilir ama hicbir antivirus enfekte olmamayi garanti etmez, edemez. False-negative, false-positive gibi durumlar antiviruslerin dogasi geregi yasanabilir. O yuzden antivirus aktif olsa bile dikkatli bir kullanici olmak hep onemli. Problemli oldugunu bildigimiz bir siteden ben sahsen ne olursa olsun indirme yapmazdim.

Ülkemizde son yıllarda korsan tüketiminin ciddi bir şekilde arttığı bariz. Ama söz konusu korsan olunca bilinçli ve dikkatli kullanım elzem. En ufak bir yanlış hareketiniz bile ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Bu siteyi bilirsiniz, Türkiye'de oldukça popüler bir sitedir ve kullanan kişi sayısı da çok fazladır. Yıllardır birçok kullanıcı hakkında "güvenilir, ben kullandım hiçbir sorun yaşamadım" der ama son zamanların verilerine baktığımızda pek iç açıcı bir tablo göremiyoruz. Her şeyden önce zaten ben en başından beri her yerde söylüyordum, yerli sitelerin kullanılmaması gerektigini. Bu sitede bizzat malware içeren bir oyun gördüğümü de söylemiştim. Eğer internet forumlarında "virüs yedim, ne yapmalıyım?" "bilgisayarıma virüs girmiş olabilir" tarzı konulara göz atarsanız, çoğunun söylediği şey " oyunindir.vip sitesinden oyun indirdim, sonra böyle oldu" oluyor. Hesapları çalınıyor, sosyal medya ağlarında ekli arkadaşlara phishing bağlantılar gönderiliyor. Birçoğu da bu malum siteden indirdikten sonra bu sorunları yaşıyor.

@ElonXMusk arkadaşımız da bunlardan biriydi mesela. Geçenlerde bilgisayarına virüs bulaşmıştı ve Discord, Instagram hesaplarını etkilemişti ve kendisi bu sorunları yaşamadan hemen önce bu malum siteden oyun indirmiş.

Hep söylediğim gibi şimdi tekrar söylüyorum: Doğru düzgün kaynak vermeyen, nereden aldığı belli olmayan, zaman zaman zararlı dağıtımcılardan alıp da kendi sitesinde yayımlayan bu sitelerden uzak durun; güvenliğiniz için kullanmayın!

Derin denizlerde bol şans. Yanlış sulara girmeyin. 😉
Katılıyorum. 4 gün önce The Blood of Dawnwalker yeni çıkmıştı, denemek istedim ve torrent üzerinden indirdim. Yaklaşık 15 dakika sonra telefonum çalmaya başladı. Arkadaşlarım Discord hesabımın çalındığını söyledi. Bilgisayarı tarattığımda 3 tane Trojan çıktı. Neyse ki her şeyi kurtardım ama ne olur ne olmaz diye bilgisayara format attım.