i5 7500F

Becerikli
Merhaba,
Bilgisayarımda 500 GB M.2 SSD var bu benim C diskim. Ek olarak 1 TB boş HDD disk var.

SSD'ye şu an 5 oyun kurulu ve 100 GB boş yer kaldı, yeni SSD alamayacağım.

Oyunları HDD'ye kurmamın bir eksisi olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst düzey oyunları HDD'ye kurma. Hatasız olan yerleri hatalarla dolar. Veya milisaniyede onlarca mermi ateşlenen rekabetçi oyunları da HDD'ye atmamak lazım.

Online oyun kurmayacaksanız pek bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sadece oyunlar biraz daha geç açılabilir ve ufak tefek takılmalar olabilir. Tabii HDD ve sisteme göre değişir bu.
Üst düzey oyunları HDD'ye kurma. Hatasız olan yerleri hatalarla dolar. Veya milisaniyede onlarca mermi ateşlenen rekabetçi oyunları da HDD'ye atmamak lazım.
Spider-Man 2 gibi oyunlar HDD'de çok takılıyor ve dokular yüklenmiyor.
O zaman SSD'ye sil yükle yapmak daha mantıklı gibi.
Rekabetçi oyun olarak sadece Valorant oynuyorum, o da çok büyük değil, SSD'de durabilir.

HDD, oyunların geç açılması dışında gerçekten ciddi takılma yapıyor mu?

O zaman SSD'ye sil yükle yapmak daha mantıklı gibi.
Rekabetçi oyun olarak sadece Valorant oynuyorum o da çok büyük değil SSD de durabilir.

HDD oyunların geç açılması dışında gerçekten ciddi takılma yapıyor mu?

Dediğim gibi texture vb. gibi bilgileri anlık yüklemesi gerektiği için okuma hızları yetişemiyor ve takılmalarla kaplama hataları oluşturuyor evet ciddi ciddi etkiliyor.

HDD, oyunların geç açılması dışında gerçekten ciddi takılma yapıyor mu?
Teknik olarak iyi oyun değilse sadece yükleme ekranları geç gelir. Kasma durumu nadiren olur. Örnek oyun olarak Planet Crafter. Onun haricinde eğer AAA bir oyunsa yükleme ekranı ile birlikte takılma sorunu da oluyor. Tabii o AAA, AA, A oyun eskiyse yine şans verilebilir HDD'de olması için. Lakin bu oyunları Steam'den yüklüyorsan aktarma da yapabilirsin aslında.

Büyük oyunlar için konuşuyorum. PS4 jenerasyonuna çıkış yapmış oyunları rahatlıkla bilgisayarındaki HDD'ye kurabilirsin ama PS5 için özel çıkmış oyunları kurman çok sağlıklı olmaz. Ben genelde böyle ayrım yapıyorum. Mesela CP2077, Witcher 3, RDR2, Spider-Man1, God of War 2018-Ragnarok, Elden Ring gibi oyunlar benim deneyimlememe göre HDD'de sorun olmadan çalışıyor. Biraz yükleme ekranları uzun sürüyor ama Spider-Man2 gibi oyunlar arkadaşların dediği gibi belki sorun yaratabilir açıkçası onu HDD'de denemedim. Bu arada sağlıklı ve iyi bir HDD'in olması lazım. Eski nesil 40-70 MB/SN okuma yazma hızı olan HDD'ye kurmanı tavsiye etmem.