peaceswitz

Becerikli
Elimde WD Blue'ya ait 3.5" SATA hard disk var. Bu diske tabii ki RDR2, GTA V gibi yüksek oyunları kurmak gibi bir hedefim yok ancak yine de bazı oyunları depolamak amaçlı kullanmak istiyorum. Sizce iş görür mü? CrystalDiskMark testlerini bırakıyorum.

Screenshot_20251229_022533_Gallery.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İşinizi görür ancak yüklenme süreleri açısından SSD performansı sergileyemez tabii. Sizin de dediğiniz gibi yüksek gereksinimli oyunları kurmamak lazım, çeşitli sorunlar yaratabilir. Onun dışında kullanılır, sorun olmaz.

Bazı oyunlar özellikle SSD kullanımı belirtmişse oyunda takılmalar stutter ve geç yüklenmeler yaşanabilir. Bu oyuna göre değişir. Böyle bir durum oluşursa HDD kaynaklıdır.
Böyle bir şartı olmayan oyunlarda ise geç yüklenir misal SSD ile 10 sn süren loading belki 40 sn sürer gibi. Bu süreler de oyuna göre değişir.

Misal Cyberpunk 2077 gibi bir oyunda ayarlarda HDD modu var yani SSD yoksa bu modu açarsanız ona göre oyun kendini ayarlıyor.

En güzel kullanım şekli ise depolama için HDD oyunu oynamak için SSD oynayacağınız oyunu SSD'ye çekip oradan oynamak.

GTA 5 gibi nispeten eski oyunlarda sorun çıkarmaz ancak CP2077 gibi güncel oyunlarda ve CS2 gibi rekabetçi oyunlarda stutter / doku yüklenmesinde gecikmeler gibi can sıkan sorunlara yol açabilir. Ben şahsen kendi sisteminde 1 TB SSD + 2 TB HDD kullanan birisi olarak yorumluyorum, oyunlarımın çoğu HDD'ye kurulu ve sorun yaşamıyorum. Sadece dediğim gibi bazı ağır oyunlar gerçekten SSD'ye mahkum oluyor.

elimde WD Blue'ya ait 3.5" SATA hard disk var. Bu diske tabii ki RDR2, GTA V gibi yüksek oyunları kurmak gibi bir hedefim yok ancak yine de bazı oyunları depolamak amaçlı kullanmak istiyorum. Sizce iş görür mü? CrystalDiskMark testlerini bırakıyorum.

Eki Görüntüle 214239

8 yıldır HDD kullanıyorum, hem de SMR. Windows'un %50'sini yok ettim, bloatware falan yok (NVIDIA App/Experience bile yok). Ona rağmen çok yavaş hala. Windows tepkiselliği, RDR'de bir save yüklemesi 3 dakika. Tek iyi tarafı açılışı hızlı, aşağı yukarı 22-23sn açılış ama oyun deneyimi çok kötü. Ya da illaki kuracağım dersen APM'i mutlaka kapat, AAM'i de kapat yapabiliyorsan.

GTA 5 gibi nispeten eski oyunlarda sorun çıkarmaz ancak CP2077 gibi güncel oyunlarda ve CS2 gibi rekabetçi oyunlarda stutter / doku yüklenmesinde gecikmeler gibi can sıkan sorunlara yol açabilir. Ben şahsen kendi sisteminde 1 TB SSD + 2 TB HDD kullanan birisi olarak yorumluyorum, oyunlarımın çoğu HDD'ye kurulu ve sorun yaşamıyorum. Sadece dediğim gibi bazı ağır oyunlar gerçekten SSD'ye mahkum oluyor.

Kesinlikle CS:GO'da bile textureler pop-in oluyor. Üstüne en basit oyunun yüklenmesi 5-6dk.

Son düzenleyen: Moderatör:
4-5 yıldır aktif olarak 1 tane 2 TB , 1 tane de 4TB HDD kullanıyorum. Hızlı SSD isteyen oyunlar dışında gayet de iş görüyor. Kısacası kullanılabilir.