Donanımsal açıdan sorduğunu varsayarak:

WD Blue SN5000 modelinde kullanılan kontrolcü: SanDisk Polaris 3 A101-000172-A1
WD Blue SN5100 modelinde kullanılan kontrolcü: SanDisk Polaris 3 A101-000103-A1

WD Blue SN5000'de 500 GB - 2 TB modelleri arasında Kioxia BiCS5/BiCS5 HDR TLC NAND yongalar yer alırken 4 TB kapasiteli modelinde de Kioxia BiCS6 QLC NAND yonga yer alıyor. WD Blue SN5100'de 218 katmanlı BiCS8 QLC NAND yongalar yer alıyor.

İki diskte de DRAM çipi yer almamakla beraber, SN5100'ün okuma/yazma hızları daha yüksek. Temel donanımsal farklar bunlar.

Donanımsal açıdan sorduğunu varsayarak:

WD Blue SN5000 modelinde kullanılan kontrolcü: SanDisk Polaris 3 A101-000172-A1
WD Blue SN5100 modelinde kullanılan kontrolcü: SanDisk Polaris 3 A101-000103-A1

WD Blue SN5000'de 500 GB - 2 TB modelleri arasında Kioxia BiCS5/BiCS5 HDR TLC NAND yongalar yer alırken 4 TB kapasiteli modelinde de Kioxia BiCS6 QLC NAND yonga yer alıyor. WD Blue SN5100'de 218 katmanlı BiCS8 QLC NAND yongalar yer alıyor.

İki diskte de DRAM çipi yer almamakla beraber, SN5100'ün okuma/yazma hızları daha yüksek. Temel donanımsal farklar bunlar.

SN5000 kullanan birisi olarak sizce geçmenin bir mantığı olur mu? Veya hissedilir bir fark?

SN5000 kullanan birisi olarak sizce geçmenin bir mantığı olur mu veya hissedilir bir fark?
Geçmenin hiçbir mantığı olmamakla beraber bir fark da hissetmezsin. İkisi de daha çok orta segmente hitap eden bir disk. Zaten M.2 SSD'lerde bir fark hissetmek için genel kullanımın ötesine geçmek gerekiyor. Yani bilgisayarı açıp internette geziniyorum ve oyun oynuyorum diyen bir kullanıcıysan milisaniyelik farklar dışında etkileyen bir şey olmaz. Onu da fark etmen pek olası değil. Dolaysıyla kalsın, gerek yok.

Stabil sürdürülebilir performans ve yüksek veri aktarım hızı istiyorsan high-end diye kategorize ettiğimiz PCIe 4.0 disklere bakabilirsin. Örneğin Samsung 990 PRO, Kingston Fury, Kingston KC3000, WD Black SN850...

Geçmenin hiçbir mantığı olmamakla beraber bir fark da hissetmezsin. İkisi de daha çok orta segmente hitap eden bir disk. Zaten M.2 SSD'lerde bir fark hissetmek için genel kullanımın ötesine geçmek gerekiyor. Yani bilgisayarı açıp internette geziniyorum ve oyun oynuyorum diyen bir kullanıcıysan milisaniyelik farklar dışında etkileyen bir şey olmaz. Onu da fark etmen pek olası değil. Dolaysıyla kalsın, gerek yok.

Stabil sürdürülebilir performans ve yüksek veri aktarım hızı istiyorsan high-end diye kategorize ettiğimiz PCI-e 4.0 disklere bakabilirsin. Örneğin Samsung 990 Pro, Kingston Fury, Kingston KC3000, WD Black SN850..

Aslında Windows biraz daha hızlı açılsın ve seri olsun diye geçiş yapacaktım. Çünkü bazı yerlerde bazen anlamsızca hantallaşmalar olabiliyor. DRAM yok diye oluyor olabilir mi acaba diyecektim. Ancak güncel teknolojiler açığını kapatıyordur diye düşünüyordum. Sonra aklıma okuma yazma hızı daha yüksek olduğu geldi ama bu sefer de fiyatları çok absürt yerde durunca kafa iyice gitti. Bu yazınız da geçmemem için yeterli bir sebep oldu.

Stabil sürdürülebilir performans ve yüksek veri aktarım hızı istiyorsan high-end diye kategorize ettiğimiz PCIe 4.0 disklere bakabilirsin. Örneğin Samsung 990 PRO, Kingston Fury, Kingston KC3000, WD Black SN850...
Selamlar hocam. Yakın zamanda WD Blue SN5000 almıştım ve yanına da KC3000 aldım. Hatırlarsanız bir ara burada SN5000 almayın DRAM’i yok G2 alın muhabbeti vardı. Ben de SN5000 aldığıma pişman olmuştum ve iade edip G2 almayı düşünmüştüm. Sonra size danışınca iade etmekten vazgeçtim ve şu an kullanıyorum ve çok da memnunum. Şunu da rahatlıkla söyleyeyim KC3000’i de kullanıyorum ve oyunlarda arada hiçbir fark göremiyorum. Ne bir takılma ve bir kasma hiçbir sorun yaşamadım. SN5000 çatır çatır oyun oynatıyor valla. Nedir bu DRAM ısrarı ve SN5000 çöptür muhabbeti hala anlamış değilim.