oğuz sasi 102

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
İyi sosyaller. 1 TB M.2 SSD alacağım yeni sistemim için. Bir de yanına 1, 2 TB HDD almayı planlamıştım. İçine oyunları ve genel arşivleri koyarım diye düşündüm. Genel de FPS oyunlarını ana SSD'ye kurarım, kalan oyunları da HDD'ye kurarım. Sizce günümüzde hala kullanılabilir mi?

İyi sosyaller. 1 TB M.2 SSD alacağım yeni sistemim için. Bir de yanına 1, 2 TB HDD almayı planlamıştım. İçine oyunları ve genel arşivleri koyarım diye düşündüm. Genel de FPS oyunlarını ana SSD'ye kurarım, kalan oyunları da HDD'ye kurarım. Sizce günümüzde hala kullanılabilir mi?
SATA SSD bile yetersiz oyun için.

HDD almak mantıklı aslında. Eskiden SSD'ler HDD'den ucuza satılıyordu, alıyorduk ama şimdi 1-2 TB'lık bir HDD alıp kenarda duran ıvır zıvır dosyaları, arşivleri falan ona atarsın. SSD'deki boş alan da tamamen sana kalır. Tabii bazı hikayeli oyunlarda HDD yetersiz kalabilir, stutter, geç yüklenme veya texture'ların geç gelmesi gibi sorunlar yaşanabilir. O yüzden oynadığın oyunları SSD'de tutmak daha mantıklı.

Alınmaz, okuma yazma hızı çok düşük, takılma yapar. HDD'de yazan 7200RPM hızı başka bir şey, okuma yazma hızı o hızlarda çalışmıyor, 180-200MB/s hızında falan çalışır. Torrent oyun dosyaları ya da müzik, film depolayabilirsin, o da uzun sürüyor. Depolama için SATA 6 SSD kullanabilirsin.

HDD almak mantıklı aslında. Eskiden SSD'ler HDD'den ucuza satılıyordu, alıyorduk ama şimdi 1-2 TB'lık bir HDD alıp kenarda duran ıvır zıvır dosyaları, arşivleri falan ona atarsın. SSD'deki boş alan da tamamen sana kalır. Tabii bazı hikayeli oyunlarda HDD yetersiz kalabilir, stutter, geç yüklenme veya texture'ların geç gelmesi gibi sorunlar yaşanabilir. O yüzden oynadığın oyunları SSD'de tutmak daha mantıklı.
Bilemedim ya karar vermedim gerçi. Dandik bir m2 ssd de alabilirim 1 tb zaten oyundan başka bir şey olmayacağı için üst düzey okuma yazmaya ihtiyaç duymam diye sanıyorum. 4 5 civarına bulunur herhalde ikinci elden.

Oyuna bağlı ben eFootball Valorant için HDD kullanmıştım bir sorun yaşamadım ama ETS 2 de son sürümlerde drop oluyordu.

HDD emülatörler için güzel aksi takdirde oyun için çok mantıklı değil. Eğer bütçen kısıtlıysa ve depolama ihtiyacın fazlaysa düşük depolama SSD + yüksek depolama HDD ile PrimoCache tarzı bir kombinasyon yapabilirsin.