Oyunlar neden açık kaynak değil? Oyun yazılımı konusuna tam hakim olmadığım için saçmalıyor olabilirim ama eğer oyunlar açık kaynak olsaydı korsan oyunları çalıştırdığımızda nasıl kodların çalıştığını bilebilirdik. Korsan oyunun crack.exe'sine tıkladığım anda nasıl kodların çalıştığını bilmek isterim.

Ben mi yanlış anlıyorum olayı? Kaynak kodları internette olan bir oyunu nasıl koruyacaksın da millet kırıp korsan yapacak? :D Bütün proje internette duruyor, indir çalıştır direkt. Ne korsanı? Açık kaynak bir şeyin korsanı nasıl olacak ki kolay olsun?
Biraz yanlış anlaşılmış sanırım, bir program açık kaynak ise zaten "korsan" olmaktan çıkıyor. Korsan olması için illegal yöntemler ile oyunun kaynak kodlarına erişmen lazım. Adam sana "buyur, bu benim programın kaynak kodları" diyorsa bizim bu kodları alıp kullanmamızda sorun olmuyor.

Oyunlar neden açık kaynak değil? Oyun yazılımı konusuna tam hakim olmadığım için saçmalıyor olabilirim ama eğer oyunlar açık kaynak olsaydı korsan oyunları çalıştırdığımızda nasıl kodların çalıştığını bilebilirdik. Korsan oyunun crack.exe'sine tıkladığım anda nasıl kodların çalıştığını bilmek isterim.

Crack.exe gibi şeyler korsan korumayı aşmak için oyunun dosyalarını veya belleğini değiştirir ama bunları incelemek hem yasa dışı hem de X bilgisayar için çok risklidir.
Oyunların açık kaynak olmamasının ana sebebi
ticari çıkar, telif hakları, kullanılan lisanslı teknolojiler ve hile rekabet kaygılarıdır.
Eğer gerçekten oyunların nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorsan, açık kaynak oyunlar ve oyun motorları üzerinden ilerlemek hem yasal hem de güvenli.
Yani demek istediğim Crack'i kurcalamak doğru yol değil. Öğrenmek istiyorsan açık kaynak projelere yönel.
Oralardan ilk adımı at başla.

1- Milyonlarca dolar (artık milyarlarca bile olabiliyor) yatırım yaptığın şeyleri rakip oyun firmalarıyla bedavaya paylaşarak onlara bedava çıkar sağlamak istemezsin.
2- Teknik olarak tamamen açık kaynak olarak oyun yapmak mümkün değil.
3- Mümkün olsaydı bile; içinde lisans kontrolü olan bir yazılım açık kaynaksa içindeki lisans kontrolünü silerek ve tekrar compile ederek uygulamayı çalıştırabilirdin, lisans kontrolünün bir anlamı kalmazdı. Yani milyonlarca dolar yatırım yaptığın şeyi herkes bedavaya kullanırdı. Tek kazancın belki milletin yaptığı keyfi bağışlar olurdu.