Herkese merhaba arkadaşlar iyi sosyaller.

Öncelikle şunu merak ediyorum şu an bilgisayarda oyun çıkarmak konsolda çıkarmaktan daha kolay değil mi? GTA IV faciasından sonra böyle bir şeye geçmeleri gerekmiyor mu? Hâlâ daha birçok oyunu portlarken sorun çıkıyor. Direk bilgisayar üzerinden yapmak varken neden böyle bir şey yapıyorlar? Şu anda her konsol x86 işlemcisine sahip değil mi? Yani bilgisayar ile konsollar PS3 zamanındaki gibi uyumsuz olmayacaklar.

Zaten bilgisayara çıkardıkları zaman da DLSS ve FSR'a güvenip optimizasyonu sallıyorlar. Direkt bilgisayarda optimize edip donanımsal olarak aynı olan konsollara çıkarmak daha kolay olmaz mı?
Konsolda oyuncu sayısı daha fazla.

Direkt örnek ortada GTA IV. Xbox 360 üzerinden PS3e optimize etmeden portlandı üstüne PC'ye de PS3 üzerinden portlandı düzeltilmedi bile.

Tamam da günümüzde bile GTX 1060 kullanmış olduğum için söylüyorum 6GBlık modeli her oyunu açabilir eğer düzgün optimize edilirse. Birden fazla kart ile bunu sağlayabilirler .Aynı mimari olanlar zaten uyum sağlayabilir .Farklı çözünürlük için farklı kartlar minimum maximumlar sağlanabilir. Ama bunlar konsolda satıp satıp parayı bulunca PC portunu sallıyor. Arkadaşlar hakkımızı savunalım lütfen.
Dostum adamlar her birkaç seride bir Mimari değiştiriyor zaten O nasıl olcak be abim.

1746268084727.webp

Mimari değiştirmeseler. Performans artışı yakalayamaz kartlar çok minimal olur. Mimari değiştirince de haliyle optimize etme zorunluluğu doğuyor. DLSS'nin çıkma nedeni zaten Optimize olmayan oyunları daha kolay oynatsın PC diye var.

PC kitlesi daha büyük. En azından reklam yapılabilir üstüne bizde alıyorduk. Dolar kuruna geçmemiş olsaydı tabii ki.

Konsol sahibi değilim. Ancak mantıklı düşünüyorum. Şimdi bir kurgu kuralım. Hem konsol tarafında hem de PC tarafında bu oyunu oynayacak 100 milyon insan olsun.

Konsolda bu oyun 100 milyon satacak. PC'de ise yarısı crack yapacak. Mantık basit.