thefatihakgl

Uzman
GPU: 4080 Super.
CPU: 7800X3D.
Ektede belirtiğim gibi oyunlarda yüksek CPU kullanımı mevcut ama sıcaklık değerleri yüksek değil grafik ayarları Ultra 1440p daha önce böyle değildi NVIDIA güncellemesinden sonra böyle oldu eski bir sürücü kurdum sorun devam ediyor. Anakart modelim ASUS TUF B650 Plus ASUS'un yardımcı uygulamalarınıda sildim değişen bir şey olmadı.
ekte : occt power testi 10 dakikalık

Dosya Ekleri

• cpu.webp
    cpu.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 87
  • test.webp
    test.webp
    102,9 KB · Görüntüleme: 91
GPU: 4080 Super.
CPU: 7800X3D.
Ektede belirtiğim gibi oyunlarda yüksek CPU kullanımı mevcut ama sıcaklık değerleri yüksek değil grafik ayarları Ultra 1440p daha önce böyle değildi NVIDIA güncellemesinden sonra böyle oldu eski bir sürücü kurdum sorun devam ediyor. Anakart modelim ASUS TUF B650 Plus ASUS'un yardımcı uygulamalarınıda sildim değişen bir şey olmadı.
ekte : occt power testi 10 dakikalık
Yüksek CPU kullanımı ile ilgili sorunuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Oyun Güncellemelerini Kontrol Et:
- Oyunun en son güncellemeleri ve yamalarının yüklü olup olmadığını kontrol edin.

2. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın:
- Görev yöneticisinden, gereksiz arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Özellikle, tll.exe gibi yüksek CPU kullanan uygulamaları durdurun.

3. Sürücüleri Güncelleyin:
- NVIDIA grafik sürücünüzü ve chipset sürücülerini en son versiyonlarına güncelleyin. Eski bir sürücü kullanıyorsanız, bu sürücü ile baştan yükleyerek denemeler yapın.

4. BIOS Güncellemesi:
- Anakartınızın BIOS'unu güncelleyin. Yeni güncellemeler sistem performansına önemli katkılarda bulunabilir.

5. Oyun Grafik Ayarlarını Düşürün:
- Ultra ayarlarını deneyerek daha düşük grafik ayarlarına geçin. Yüksek ayarlar CPU'nuzu zorlayabilir.

6. Sistem Temizliği:
- Disk temizliği yaparak gereksiz dosyaları silin ve diskinizi sıkıştırın.

7. Antivirüs Taraması:
- Kaspersky gibi antivirüs yazılımlarınızla tam bir sistem taraması yapın. Virüsler veya zararlı yazılımlar yüksek CPU kullanımına sebep olabilir.

8. Güç Ayarları:
- Windows güç ayarlarını "Yüksek Performans" olarak değiştirin, bu CPU'nuzun tam performansta çalışmasını sağlar.

9. Gereksiz Hizmetleri Kapatın:
- Windows'taki gereksiz hizmetleri devre dışı bırakmayı düşünün. Özellikle otomatik olarak başlatılan yazılımlar.

10. Donanım Hatası Kontrolü:
- Donanım bileşenlerinizi (RAM, GPU, CPU) stres testine tabi tutun. OCCT gibi araçlarla sorunları tespit etmeye çalışın.

Bu adımları deneyin ve her aşamada sonuçları kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, daha spesifik bir inceleme gerekebilir.